Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για να καταδείξουν την ελληνικότητα του Καστελλόριζου και να στηρίξουν το ενιαίο ηθικό φρόνημα των νησιωτών συμμετείχε χορηγικά ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου.

Στο πλαίσιο της στήριξης του νησιού που επισκέφτηκε πρόσφατα η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εντάχθηκε και ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου που διεξήχθη την Τρίτη μεταξύ του Α.Ο Μεγίστης Καστελορίζου και της ΙΡΑ Stars.

Η ΙΡΑ ειναι το Ελληνικό Παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και οι παίκτες που πήραν μέρος στον αγώνα, είναι από τη Σάμο, την Καρδίτσα και τα Δωδεκάνησα.

Ο αγώνας διεξήχθη με την υποστήριξη του Δήμου Μεγίστης και τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου θα έχουν, ακόμη μια φορά, ισχυρό «αγωνιστικό» παρόν.

Σημειώνεται ότι κρασιά του ΕΟΣ Σάμου πλαισίωσαν τιμητικά και το 4ο Φεστιβάλ Καστελλόριζου «Πέρα από τα σύνορα», μια γιορτή κινηματογράφου και πολιτισμού που διοργανώθηκε με επιτυχία από το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης, κατά την αναγόρευση της προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμη δημότη Αγαθονησίου, το δώρο-σύμβολο εκτίμησης και ελληνικότητας των νησιών, ήταν το σαμιώτικο κρασί.