“Το πλεόνασμα της ανθρωπιάς των Σαμίων, η αγάπη για το νησί μας, η κοινωνική συνοχή, η συνεργασία και η επαγρύπνηση (είναι) η απάντησή μας στις όποιες προσπάθειες αποσταθεροποίησης” αναφέρει την επομένη της πυρκαγιάς στο Βαθύ ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Όπως σημειώνει, λαμβάνοντας υπόψη τον, ουσιαστικά, ανοικτό χαρακτήρα του ΚΥΤ και της γειτνίασης αυτού με τον οικιστικό ιστό της πόλης της Σάμου και στα πλαίσια αποφυγής διασποράς του ιού και της προστασίας της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, θεωρεί απαραίτητη τη λήψη άμεσων μέτρων σχετικά με:

“1. Τον πλήρη αποκλεισμό του ΚΥΤ και του σε αυτό και πέριξ αυτού διαμένοντος πληθυσμό μεταναστών / προσφύγων.

2. Την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σάμου και του κλιμακίου του ΕΟΔΥ (με προσωπικό και μέσα) και την αποστολή ικανού αριθμού τεστ ταχείας εξέτασης, προκειμένου να υποβληθούν σε αυτό, πέραν των μεταναστών/ προσφύγων, όλο το προσωπικό των εμπλεκόμενων με τη διαχείριση του πληθυσμού (ένστολο και υγειονομικό προσωπικό, εργαζόμενοι στη Δομή, προσωπικό των ΜΚΟ).

3. Υγειονομικό έλεγχο του πληθυσμού των μεταναστών/προσφύγων που διαμένει σε μισθωμένα ακίνητα και ενίσχυση της δομής COVID-19 του ΚΥΤ, με προσωπικό και εξοπλισμό.

4. Προληπτικό έλεγχο των ταξιδιωτών που εισέρχονται στα νησιά με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

5. Ενίσχυση των αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων.

6. Μαζική αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου μετά τη διενέργεια των τεστ και κλείσιμο της δομής”.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!