Αριστερά ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, και δεξιά ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης

Επισκέψεις και προγραμματισμένες συναντήσεις με σημαντικά αποτελέσματα για τον Δήμο Δυτικής Σάμου πραγματοποίησε πρόσφατα στην Αθήνα και στον Πειραιά ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Συγκεκριμένα με ενέργειες του κ. Λυμπέρη στην πρωτεύουσα:

• Εντάχθηκαν και αποπληρώθηκαν υποχρεώσεις προς προμηθευτές και δικαστικές αποφάσεις που κληρονόμησε ο Δήμος από παρελθόντα έτη ύψους 510.000 ευρώ.

• Έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων και την προμήθεια εξοπλισμού που είχαν ενταχθεί στα προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι & ΙΙ για τα οποία επιβάλλεται συνεχής παρακολούθηση.

• Έγινε ενημέρωση και συνεννόηση για τα έργα που έχουν υποβληθεί αλλά και πρόκειται να υποβληθούν στις προσκλήσεις του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

• Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη Χάρη και τον Υφυπουργό κ. Κόνσολα Μάνο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον χειρισμό και την στρατηγική του τουρισμού.

• Συνοδευόμενος από τεχνικό και νομικό σύμβουλο συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακίνητων Δημοσίου πρώην ΚΕΔ) για την διευθέτηση του γνωστού προβλήματος του ακινήτου Βeach Front για το οποίο ο Δήμος μας καλείται να καταβάλλει οφειλές προηγουμένων διοικήσεων προς το δημόσιο ύψους 259.000 ευρώ. Ήδη για το θέμα αυτό έχουν δρομολογηθεί δικαστικές διαδικασίες.

• Τέλος, σε συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο του Πειραιά, ο Αλέξανδρος Λυμπέρης απεύθυνε πρόσκληση στο Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, να επισκεφθεί τον Δήμο Δυτικής Σάμου (από τον οποίο έλκει και την καταγωγή του), με απώτερο σκοπό την αδελφοποίηση των δύο Δήμων που τόσα κοινά του συνδέουν.