Την κοινότητα του Πύργου επισκέφθηκε την Παρασκευή η δημοτική παράταξη “Ανατροπή”, με επικεφαλής τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου. Εκεί συναντήθηκε με τον κοινοτάρχη, Βασίλη Στεφανή, και μέλη του τοπικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με την “Ανατροπή”, διεξήχθη μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις αποφάσεις του συμβουλίου, τα προβλήματα της καθημερινότητας και γενικά τη λειτουργία του δήμου.

Κατά τη συζήτηση ανέκυψαν διάφορα ζητήματα σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας. “Ειδικότερα, δεν έχει οριστεί καμία συγκεκριμένη μέρα για την επίσκεψη του γραμματέα στην κοινότητα, με αποτέλεσμα να έχει υποβαθμιστεί ο συγκεκριμένος θεσμός από την πλευρά της δημοτικής αρχής, αλλά και η οργανωμένη διεξαγωγή ενός τοπικού συμβουλίου.

Επιπρόσθετα, μείζων θέμα – ζήτημα προς διερεύνηση και θέμα ερώτησης σε επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο από την «Ανατροπή» – είναι ότι ο ορισμένος υδρονομέας άρδευσης για την τρέχουσα καλοκαιρινή αρδευτική περίοδο, αν και έχει επιλεχθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 15 Ιουνίου 2020, ακόμα δεν έχει εμφανιστεί στο χωριό και λογικά η δημοτική αρχή, ενάντια με το καθεστώς επιλογής του, τον έχει εγκαταστήσει αλλού” αναφέρει η δημοτική παράταξη Ανατολικής Σάμου.