Η περίοδος 2020-2021 για τα χορευτικά τμήματα ενηλίκων του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Ιωνικός Καρλοβάσου” αρχίζει από τις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον Στέφανο Μαυρίκη, στο τηλέφωνο 6906996727 και στον Πέτρο Ζέρβα, στο τηλέφωνο 6974709648.

Για την έναρξη των παιδικών-εφηβικών τμημάτων θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Οι υπεύθυνοι του συλλόγου αναφέρουν με αφορμή την έναρξη των χορευτικών τμημάτων τα εξής:

“Τα χορευτικά τμήματα του Α.Π.Σ “Ιωνικός” λειτουργούν και πάλι, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, τηρώντας αυστηρώς τα μέτρα ασφαλείας που ορίζονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, την επιστημονική κοινότητα και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, για τη μη διάδοση και διασπορά του νέου κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Σύμφωνα με το τεύχος Β 3611/29.08.2020 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και όλων των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, τα μέτρα προστασίας που θα τηρηθούν από μαθητές, χορευτές, χοροδιδασκάλους, εκπαιδευτές και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου είναι:

– Ολιγάριθμα τμήματα με βάσει τους χώρους διδασκαλίας.

– Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα είναι προσαρμοσμένο για να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής για όλους τους συμμετέχοντες.

– Συστηματική απολύμανση και αερισμός των αιθουσών επί 15 λεπτά μεταξύ των μαθημάτων.

-Τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου για όλους τους μαθητές, χορευτές, δασκάλους και μέλη ΔΣ.

– Όλοι όσοι εισέρχονται (μικροί – μεγάλοι, μαθητές, χορευτές, δάσκαλοι, μέλη ΔΣ, θα φορούν μάσκα, θα απολυμαίνουν τα χέρια τους με απολυμαντικά – αντισηπτικά που θα παρέχονται από την διοίκηση, και θα τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ τους (1,5 μέτρο) καθ’ όλη την παραμονή τους στο χώρο.

– Η μάσκα είναι υποχρεωτική από όλους σε όλα τα τμήματα καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων εκτός των χορευτών, την οποία θα αφαιρούν οι χορευτές μόνο κατά τη διάρκεια του μαθήματος-χορού, ενώ θα τη φορούν και πάλι κατά την έξοδό τους από την αίθουσα διδασκαλίας.

– Αυστηρή τήρηση της ώρας προσέλευσης και αποχώρησης όλων των μαθητών-χορευτών.

– Κάθε χορευτής ή μαθητής θα φέρει μαζί του το δικό του μπουκάλι νερού για την αποφυγή χρήσης ποτηριών.

– Αποφυγή χρήσης της τουαλέτας. Συστηματική απολύμανση αυτής.

– Τους ανήλικους μαθητές – χορευτές θα παραλαμβάνουν οι δάσκαλοι από τους συνοδούς τους και θα τους παραδίδουν σε αυτούς μετά το τέλος του μαθήματος, διότι οι συνοδοί και οι γονείς δεν θα εισέρχονται ούτε θα παραμένουν στους χώρους του συλλόγου.

– Σε περίπτωση αδιαθεσίας οι μαθητές – χορευτές παραμένουν στα σπίτια τους και σε περίπτωση κρούσματος κορωνοιού ενημερώνουν τον δάσκαλο ή τη διοίκηση του συλλόγου για να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για άμεση ιχνηλάτηση. Το ίδιο ισχύει και αν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους έχει αντίστοιχα συμπτώματα.

– Τήρηση αρχείου μελών, δασκάλων, εκπαιδευτικών, μαθητών, χορευτών και γενικά όλων όσων εισέρχονται στο χώρο του συλλόγου, προκειμένου να γίνει ιχνηλάτηση σε περίπτωση κάποιου κρούσματος.