Να δράσει άμεσα αποφάσισε, όπως αναφέρει, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Σάμου, κατόπιν της ενημέρωσης που έλαβε για την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης ότι από σήμερα όλα τα ελληνικά νησιά χαρακτηρίζονται με πορτοκαλί κωδικό, που σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή των ταξιδιωτών στα νησιά μας και ζητείται η επιστροφή στη χώρα τους.

Συγκεκριμένα, απέστειλε δύο επιστολές: μία στο υπουργείο Τουρισμού, υπόψη του υπουργού, Χάρη Θεοχάρη, και μία στο προξενείο της Ολλανδίας προκειμένου να εκφράσει την έντονη αντίθεσή της σχετικά με τη συγκεκριμένη απόφαση. Η τοπική Ένωση Ξενοδόχων τόνισε πως δεν κρίνει λογικό να απομακρυνθεί ο τουρισμός από το νησί μας, τη Σάμο, όπου μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί επίσημα μόνο 3 κρούσματα Covid-19.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση πως η πρόταση να επιτραπεί η μετακίνηση μόνο σε προορισμούς όπως η Χαλκιδική, η Αθήνα, η Εύβοια, η Ήπειρος και η Πελοπόννησος “είναι βεβιασμένη και απερίσκεπτη”.

Τέλος, μέσω του προέδρου της, Μάνου Βαλή, ζήτησε από τους αρμόδιους να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αναθεωρηθεί η απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης και “να καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή λύση για όλους”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!