fbpx

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το “Γεράκι της Μάλτας”, ένα από τα μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά του κόσμου, στη Σάμο!

Το υπερπολυτελές, μήκους 88 μέτρων και ύψους 57 μέτρων (όσο ένα κτίριο 20 ορόφων!) “Maltese Falcon”, το ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γρήγορα ιστιοπλοϊκά σκάφη του κόσμου, φωτογράφισε το Σάββατο στο Πυθαγόρειο της Σάμου ο Πέτρος Γλεούδης και ο Δημήτρης Μπιράτσης.

Δείτε τις φωτογραφίες των δύο Σαμιωτών και στη συνέχεια φωτογραφίες από το εντυπωσιακό εσωτερικό του σκάφους, με πηγή την ιστοσελίδα της yachtcharterflet.com, την εταιρεία ενοικίασής του.

To σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει σε 6 καμπίνες έως 12 άτομα, ενώ το πλήρωμα του απαριθμεί 19 άτομα.

Το “Maltese Falcon” διαθέτει, μεταξύ άλλων, μεγάλο υπαίθριο σινεμά, μπαρ, γυμναστήριο, και αίθουσα μασάζ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενοικίασή του ξεκινά από τις 405.000 € (480.000 $) την εβδομάδα!

Φωτογραφίες του Πέτρου Γλεούδη:

 

 

 

Δείτε επίσης τη φωτογραφία του Δημήτρη Μπιράτση από το “Maltese Falcon” στο Πυθαγόρειο:
Φωτογραφίες του σκάφους Maltese Falcon από την ιστοσελίδα yachtcharterflet.com:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες για το «Γεράκι της Μάλτας» (Maltese Falcon) από το Cyclades.gr:

Το υπερπολυτελές “Γεράκι της Μάλτας” ένα τεχνολογικά αξεπέραστο sailing super yacht, μοναδικού σχεδιασμού, που κάνει αμέσως αισθητή την παρουσία του με τη μεγαλοπρέπεια που το χαρακτηρίζει.

Το «Γεράκι της Μάλτας» (Maltese Falcon), έχει μήκος 88 μέτρα, ενώ τα τρία κατάρτια του αγγίζουν το ύψος ενός 20όροφου κτιρίου και και το όνομα του είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ.

Το εξωτερικό έχει ξύλινα καταστρώματα, λουστραρισμένες κουπαστές και εξαίσια φινιρισμένες επιφάνειες. Όταν ανοίξουν τα πανιά του θυμίζει έντονα τα ιστιοφόρα που διέσχιζαν τους ωκεανούς στα τέλη του 19ου αιώνα. Στο εσωτερικό του σκάφους ξεχωρίζει το αίθριο, όπου ενώνονται τα τρία καταστρώματα του πλοίου με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι.

Στο σαλόνι εκτίθεται ένα πιστό αντίγραφο από τις «ομπρέλες» του εικαστικού Γιώργου Ζογγολόπουλου, το έργο του οποίου έχει εγκατασταθεί στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων το σκάφος διαθέτει γυμναστήριο, home cinema, jet ski!

Το υπέροχο σκάφος διαθέτει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα ενώ τα τρία καταστρώματα του ιστιοφόρου επικοινωνούν με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι.

Τα τρία κατάρτια του έχουν ύψος 58 μέτρα, ζυγίζει 1.360 τόνους και είναι το γρηγορότερο και αρτιότερο τεχνολογικά ιστιοφόρο του κόσμου. Μεταφέρει δύο μικρότερα σκάφη, έξι βάρκες και μερικά τζετ σκι. Το πιλοτήριο του είναι υπερσύγχρονο και θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Χτίστηκε από την Perini Navi το 2006 στην Κωνσταντινούπολη, που πωλήθηκε στην σημερινή ιδιοκτήτρια το 2009. Προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν ο πολυεκατομμυριούχος Τομ Πέρκινς, ένας από τους πρώτους χρηματοδότες της Google.

Αποδεδειγμένα το πιο γρήγορο ιστιοφόρο

Το υπερσύγχρονο σκάφος μάλιστα έχει και διεθνείς διακρίσεις αφού τερμάτισε πρώτο σε όλους τους αγώνες στο Perini Navy Cup 2018 στο Porto Cervo της Σαρδηνίας , κερδίζοντας και τις τρεις ημέρες των αγώνων την πρώτη θέση.

Έτσι, απέσπασε συνολικά 5 κύπελλα: to Corinthian Spirit Winner day 1 (Vhernier Τrophy), το Corinthian Spirit Winner day 2 (Βombardier Trophy), το Corinthian Spirit Winner day 3 (Monclear Glenoble), το Winner of the Corinthian Spirit Class και αναδείχτηκε ο Μεγάλος Νικητής στους αγώνες όλων των τύπων σκαφών Perini Cup Winner 2018.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!