Φωτογραφία αρχείου

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου ανακηρύχτηκε πρόσφατα ο Σαμιώτης καθηγητής λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ, Μανόλης Βαρβούνης.

Με πράξη της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου του Αιγαίου καθηγήτριας κ. Χρυσής Βιτσιλάκη, μετά από απόφαση της Συγκλήτου και σχετική πρόταση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Αιγαίου του απονεμήθηκε η ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή του “Επίτιμου Διδάκτορα”.

“Η απονομή του επίτιμου διδακτορικού τίτλου στον κ. Βαρβούνη έγινε επειδή με το έργο του ανέδειξε και μελέτησε επιστημονικά τον λαϊκό πολιτισμό τόσο της Σάμου όσο και πολλών άλλων νησιών του Αιγαίου, αλλά και επειδή, κατά το σκεπτικό της απόφασης “στο ογκωδέστατο και πολυσχιδές έργο του περικλείει, αλλά και ακατάπαυστα επαξίως προβάλλει όλες τις εκφάνσεις του σύγχρονου λαϊκού πολιτισμού στην Ελλάδα αλλά και στον διεθνή χώρο”. αναφέρεται στην ανακοίνωση του τμήματος.

Παράλληλα σημειώνεται πως: “Πρόκειται για μια ιδιαίτερα τιμητική για τον κ. Βαρβούνη απόφαση, δεδομένου ότι ο ίδιος κατάγεται από τη Σάμο, αλλά και ότι το μεγαλύτερο μέρος του ερευνητικού, συγγραφικού, επιστημονικού και κοινωνικού έργου του αναφέρεται στον λαϊκό πολιτισμό, την θρησκευτική λαογραφία και την εκκλησιαστική παράδοση των νησιών του Ελληνικού Αρχιπελάγους.

Και βέβαια για μια διάκριση που δείχνει την εκτίμηση του ελληνικού ακαδημαϊκού χώρου για το επιστημονικό και ακαδημαϊκό έργο που συντελείται στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του πανεπιστημίου μας, του οποίου ο τιμώμενος, ήδη από τα πρώτα βήματα, είναι Καθηγητής”.

Πηγή: ERT.gr

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!