fbpx

Λαϊκή Συσπείρωση: Ετοιμάζουν μια τεράστια φυλακή της Ε.Ε. για να μείνει για πάντα στο νησί

Την επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, στη Σάμο και την παρουσίαση του “νέου ΚΥΤ-φυλακής” στην περιοχή Ζερβού Μυτιληνιών σχολιάζει η δημοτική παράταξη Ανατολικής Σάμου Λαϊκή Συσπείρωση.

Θεωρεί πως τα σχέδια που ανακοίνωσε την Πέμπτη στο δημοτικό συμβούλιο ο υπουργός για το νέο ΚΥΤ (250 στρέμματα, με 1.500 άτομα γενικού πληθυσμού, 600 ευπαθών ομάδων και 900 νεοεισερχόμενων, παραβατικών και υπό απέλαση) “επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις μας ότι ετοιμάζουν μια τεράστια φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης χιλιάδων ανθρώπων, με πρόβλεψη να μείνει στο εξής και για πάντα στο νησί”.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης, Κώστα Τζίχα, “ο κ. Μηταράκης, υλοποιώντας την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της Ε.Ε., πολιτική την οποία υπηρέτησε ενεργά και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, παρουσιάζοντας μια σχεδόν ειδυλλιακή κατάσταση που δεν έχει καμιά σχέση με τη πραγματικότητα.

Οι 3.000 φυλακισμένοι εύκολα γίνονται πολλοί περισσότεροι ανάλογα με το προσφυγικό ρεύμα που θα προκύπτει από τους πολέμους και τις επεμβάσεις στη περιοχή που σχεδιάζουν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ για να επικρατήσουν των ανταγωνιστών τους. Και οι ελεύθεροι χώροι με αθλοπαιδιές κλπ εύκολα μετατρέπονται σε χώρους εγκατάστασης και άλλων κοντέινερς και σκηνών. Επιπλέον, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο και νέων επεκτάσεων, όταν προκύψει ανάγκη.

Όσον αφορά τα συστήματα υψίστης ασφαλείας τα οποία παρουσίασε ως πανάκεια, απλώς υπογραμμίζουν τις παραπάνω διαπιστώσεις, ως προς τις επιδιώξεις”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει πως “το νέο ΚΥΤ-φυλακή υψίστης ασφαλείας, καθώς και τα μέτρα αποτροπής για τα οποία επαίρεται η κυβέρνηση, πέρα από το γεγονός ότι τιμωρούν τα θύματα αθωώνοντας τους πραγματικούς ενόχους για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά, δεν είναι παρά η πίεση του ελατηρίου προς τα κάτω, χωρίς να υπολογίζουν ότι το ελατήριο έχει και αντίρροπη κίνηση με πολλαπλάσια δύναμη”.

Επιπλέον, επισημαίνει πως “τεράστιες ευθύνες για το μέλλον του νησιού μας, αλλά και απέναντι στη στοιχειώδη δικαιοσύνη για τα θύματα των πολέμων και της εξαθλίωσης, αναλαμβάνει η δημοτική αρχή, που δηλώνει ευχαριστημένη από την κατασκευή του νέου ΚΥΤ, εγκαταλείποντας ακόμη και την κάλπικη «κόκκινη γραμμή» των 1.500 ατόμων, που εξαρχής είχαμε καταγγείλει. Εξίσου σοβαρές ευθύνες έχουν και οι άλλες παρατάξεις, που προσυπέγραψαν ουσιαστικά την κατασκευή νέου ΚΥΤ, με προεξάρχουσα τη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προσπάθησε να ξεπλύνει την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης με το εφεύρημα του «μικρότερου κακού» των 1.500 φυλακισμένων”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει πως είναι “η μόνη παράταξη που με συνέπεια υποστήριξε και υποστηρίζει ότι η μόνη λύση είναι το κλείσιμο της αθλιότητας του Βαθιού. Ο άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα προς τις χώρες που επιθυμούν να πάνε. Η ακύρωση κατασκευής και λειτουργίας του νέου ΚΥΤ. Η 100% αποζημίωση (και όχι τα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση) των κατοίκων που έχουν υποστεί ζημιές από τον μακροχρόνιο εγκλωβισμό. Η διεκπεραίωση στο εξής όλων των διαδικασιών υποδοχής, καταγραφής και υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στη Τουρκία, ως χώρα πρώτης εισόδου, με ευθύνη του ΟΗΕ και της Ε.Ε.”.

Καλεί δε τον λαό της Σάμου “να αγωνιστεί μαζί μας σ’ αυτή την κατεύθυνση, να μη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του τη μετατροπή των νησιών μας σε φυλακές της Ε.Ε και να παλέψει ανυποχώρητα για την ακύρωση-ανατροπή αυτής της απάνθρωπης για τους πρόσφυγες και καταστροφικής για τον τόπο μας πολιτικής”.

Related Articles

error: Content is protected !!