Κατακόρυφη ήταν και φέτος η πτώση των βάσεων εισαγωγής στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύουν στο Καρλόβασι της Σάμου, με τις βάσεις να φτάνουν σε αρνητικά επίπεδα-ρεκόρ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Τμήμα Μαθηματικών η βάση εισαγωγής μειώθηκε κατά 4.376 μόρια, από 7.501 μόρια το 2019, σε μόλις 3.125 μόρια φέτος*. Αυτό σημαίνει ότι στη σχολή περνούν απόφοιτοι Λυκείου που έγραψαν κατά μέσο όρο περίπου 3 με άριστα το 20!

Πρόκειται για τη χαμηλότερη βάση εισαγωγής σε τμήμα Μαθηματικών στην Ελλάδα (και) για φέτος!

Στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων η βάση εισαγωγής μειώθηκε κατά 3.010 μόρια, από 6.160 μόρια το 2019, σε μόλις 3.150 μόρια φέτος*.

Στο Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών η βάση εισαγωγής μειώθηκε κατά 1.223 μόρια, από 5.148 μόρια το 2019, σε μόλις 3.925 μόρια φέτος*.

* Οι βάσεις αυτές αφορούν υποψήφιους ημερήσιου γενικού λυκείου.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η περιφερειακή διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ, “συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές του Βορείου Αιγαίου που πέτυχαν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020, καταλαμβάνοντας, έτσι, επάξια μια θέση στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας“.
Αναφερόμενη στους επιτυχόντες και τους μη επιτυχόντες των πανελλαδικών, η κ. Παπαδανιήλ σημειώνει τα εξής:
Η επιτυχία κάθε υποψηφίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μας γεμίζει με συναισθήματα χαράς, υπερηφάνειας και ελπίδας καθώς γνωρίζουμε καλά πόσα χρόνια μόχθου, μελέτης και προσπαθειών απαιτούνται σε μια τέτοιας εμβέλειας εξεταστική διαδικασία. Λαμβάνοντας υπόψη μάλιστα και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που μας επέβαλε η πανδημία του COVID 19, θα πρέπει να συγχαρούμε διπλά όλους τους υποψηφίους μας για την ωριμότητα, την υπομονή και την ψυχραιμία που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και των εξετάσεων.
Ευχή όλων μας είναι ο κάθε επιτυχών να ανακαλύψει στον τομέα και στη σχολή που επέλεξε τη χαρά, την ικανοποίηση και το πάθος της δημιουργίας. Η επιλογή ενός συμβατού με τις επιθυμίες και τις δυνατότητές μας αντικειμένου σπουδών και εργασίας αποτελεί σταθμό στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Πέρα από το κομμάτι της οικονομικής επιβίωσης, η επιτυχία σε αυτό που ονειρευόμαστε μας δίνει την ευκαιρία να εξελιχθούμε στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Για τον λόγο αυτό, θα θέλαμε να απευθυνθούμε στους υποψηφίους μας που δεν κατάφεραν φέτος να συγκεντρώσουν τη βαθμολογία που επιθυμούσαν και να τους προτρέψουμε να μη σταματήσουν την προσπάθεια.
Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξία και χαράσσει την προσωπική του πορεία σε αυτήν τη ζωή. Ας μην επιτρέψουν, λοιπόν, οποιαδήποτε προσωρινή δυσκολία ή αποτυχία να προσδιορίσει το ποιοί πραγματικά είναι και το τί μπορούν να καταφέρουν. Θέλουμε να συνεχίσουν με το κεφάλι ψηλά και, αφού δώσουν στον εαυτό τους επαρκή χώρο και χρόνο να ξεκουραστεί, να διεκδικήσουν αυτό που αγαπούν, διότι το αξίζουν, το δικαιούνται και το μπορούν“.
Η διεύθυνση και οι καθηγητές του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Σάμουσυγχαίρουν τους μαθητές που αποφοίτησαν το σχολικό έτος 2019-2020 και πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση“.
Η διοίκηση του εσπερινού ΕΠΑ.Λ του νησιού ενημερώνει ότι “στη συγκεκριμένη χρονιά διαγωνίστηκαν 9 μαθητές και πέτυχαν οι 5 από αυτούς.
Οι μαθητές από τους τομείς i) Πληροφορικής και ii) Διοίκησης και Οικονομίας πέτυχαν στην πρώτη επιλογή τους και μάλιστα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Καρλόβασι, στα τμήματα i) Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων και ii) Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών αντίστοιχα“.
Με τη σειρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης, συγχαίρει τους επιτυχόντες για την εισαγωγή τους στις Ανώτατες Σχολές της χώρας. “Υγεία και δύναμη στα παιδιά μας και τις οικογένειές τους, που βλέπουν τους κόπους τους να ανταμείβονται. Καλές σπουδές!
Για όσους πάλι δεν τα κατάφεραν, εννοείται ότι οι ευκαιρίες να εκπληρώσουν τα όνειρά τους δε σταματούν εδώ. Με προσπάθεια, επιμονή και στήριξη από τις οικογένειές τους, θα βρεθούν κοντά στους στόχους τους”.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, απευθύνει “θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους νέους και τις νέες που επέτυχαν να εισαχθούν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συγχαρητήρια και στους μαθητές και στις μαθήτριες που δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η ζωή είναι γεμάτη από δεύτερες ευκαιρίες και εναλλακτικές επιλογές και προοπτικές. Άξιοι επαίνου όλοι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, καθώς η φετινή χρονιά είχε ιδιαίτερες δυσκολίες και πρωτοφανείς συνθήκες λόγω της πανδημίας.
Φυσικά, συγχαίρω και τους αφανείς ήρωες, εκπαιδευτικούς και γονείς των εξεταζομένων, των οποίων η συνεισφορά τους ήταν καταλυτική και ανεκτίμητη.
Καλή συνέχεια σε όλους και καλή δύναμη στα νιάτα μας, την ελπίδα μας!”.
 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!