Φωτογραφία αρχείου

Επιστολή διαμαρτυρίας-καταγγελία προς το γραφείο του πρωθυπουργού απέστειλαν κάτοικοι της πόλεως Σάμου από την περιοχή Χαρουπιές.

Πιο αναλυτικά, σε αυτήν αναφέρουν:

Οι παρακάτω υπογράφοντες και συμφωνούντες με το περιεχόμενο του εν λόγω κειμένου κάτοικοι της περιοχής Χαρουπιών της πόλης Σάμου εκφράζουμε την απόγνωσή μας μπροστά στην κατάσταση που αντιμετωπίζουμε εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια από τη λειτουργία του Κ.Υ.Τ Σάμου (με πληθυσμό πλέον των 6.000 φιλοξενουμένων) ακριβώς δίπλα στην περιοχή που κατοικούμε.

Η παραβατικότητα, με τις συνεχείς διαρρήξεις οικιών και όχι μόνο, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να αισθανόμαστε ανασφαλείς ακόμα και μέσα στα σπίτια μας.

Η κυκλοφορία σε ώρες απαγόρευσης, σε όλους τους δρόμους της περιοχής μας και της πόλης μας από τους φιλοξενούμενους του Κ.Υ.Τ Σάμου, οι καθημερινά διεξαγόμενοι ποδοσφαιρικοί αγώνες σε ιδιωτικό οικόπεδο που ευρίσκεται σε επαφή με την περιοχή μας, με εκατοντάδες συνωστισμένους θεατές παρά την υποχρεωτική εφαρμογή των μέτρων λόγω covid, έχουν σαν αποτέλεσμα να κυριαρχεί ο φόβος, η έλλειψη ασφάλειας και όσα άλλα σκέφτεται ο κοινός λογικός νους.

Αυτά που για όλους θεωρούνται αυτονόητα, εμείς δεν μπορούμε να τα θεωρήσουμε δεδομένα. Καμία πόλη σε όλη την Επικράτεια της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα

Η Πολιτεία εδώ και τρία και πλέον χρόνια με ταχύτητα χελώνας προχωράει διαδικασίες λύσης του προβλήματος, που έχουν όμως ως αποτέλεσμα να μην αλλάζει τίποτα.

Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής:

1. Ζητάμε – απαιτούμε την απομάκρυνση του Κ.Υ.Τ Σάμου και να αντιμετωπιστούμε όπως προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδος «Όλοι οι πολίτες να έχουν το ίδιο κοινωνικό περιβάλλον». Κανένας δεν δικαιούται να μεταφέρει ανισομερώς προβλήματα στις πλάτες πολιτών κάποιας άλλης περιοχής.

2. Ζητάμε – απαιτούμε να ενεργήσετε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα της ισονομίας και ισοπολιτείας στην περιοχή μας και στην πόλη μας.

3. Ζητάμε – απαιτούμε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου τη συνεχή αστυνόμευση της περιοχής μας όλο το 24ωρο.

Παρακαλούμε να προωθήσετε τη σχετική διαμαρτυρία – καταγγελία σε κάθε αρμόδιο φορέα ως προβλέπεται από σχετική διάταξη νόμου.

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας από τη μη άσκηση των καθηκόντων σας.

Με ευχαριστίες για κάθε σας ενέργεια που θα δώσει τέλος στα προαναφερόμενα προβλήματά μας…”.

Η επιστολή αυτή κοινοποιείται και προς το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, την Εισαγγελία Σάμου, τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βασίλη Πανουράκη, τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο, το δημοτικό συμβούλιο, την τοπική Διεύθυνση Αστυνομίας και τον βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!