Το Εργατικό Κέντρο Σάμου προωθεί το κάλεσμα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) για εικαστική έκφραση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, καλώντας με τη σειρά του τους πολίτες της Σάμου να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό ζωγραφικής.

Συγκεκριμένα καλεί όλους όσους θέλουν να ζωγραφίσουν μια εικόνα ή να δημιουργήσουν αφίσα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη να την στείλουν ηλεκτρονικά στα κεντρικά γραφεία της Π.Σ.Ο στο email: athens@wftucentral.org, στο Π.Α.ΜΕ στο email international@pamehellas.gr ή στο Ε.Κ.Σ στο email: eksamou@otenet.gr .

Η εικόνα θα πρέπει να συνοδεύεται με στοιχεία επικοινωνίας του δημιουργού.

Δείτε και το πανελλαδικό κάλεσμα της ΠΣΟ στον Διεθνή Διαγωνισμό “Ζωγράφισε για την Παλαιστίνη”

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία για την επέτειο της 75ης επετείου από την ίδρυση της, ενισχύει τη διεθνή αλληλεγγύη προς το λαό και τους εργαζόμενους της Παλαιστίνης σε μια περίοδο κατά την οποία οξύνεται η Ισραηλινή επιθετικότητα και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τηλεδιάσκεψης του WFTU για αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη, αποφασίστηκε ένας Ανοιχτός Διαγωνισμός Ζωγραφικής για την Παλαιστίνη, ως τρόπος για τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τους αγωνιστές καλλιτέχνες να εκφράσουν την στήριξή και την αλληλεγγύη τους με τον αγώνα για την αναγνώριση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα.

Όλες οι εικόνες που σχετίζονται με τον παλαιστινιακό αγώνα θα δημοσιευθούν σε ειδική έκδοση, ενώ μια διεθνής επιτροπή επιλογής θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες και θα τις βραβεύσει.

Ανυπομονούμε να λάβουμε τα έργα ζωγραφικής σας, καθώς και μέσω της τέχνης οι εργαζόμενοι μπορούν να εκφραστούν, να μεταφέρουν μαχητικά μηνύματα που εμπνέουν την εργατική τάξη να συνεχίσει τον αγώνα για τα συμφέροντά τους“.