Ολοκληρώθηκε στις παραλίες Ποτοκακίου Πυθαγορείου και Μαλαγαρίου Σάμου η τοποθέτηση μη μόνιμων βοηθητικών διατάξεων (sea track) για την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, των ατόμων με αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα.

Η διαδικασία συνεχίζεται και στο Κοκκάρι, στο Καρλόβασι και τον Όρμο Μαραθοκάμπου.

Όπως εξηγεί ο δήμος Ανατολικής Σάμου, από τον πρώην δήμο Σάμου, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με το ΝΠΔΔ “Σαμιακή Αρωγή” υπεβλήθη αίτημα χρηματοδότησης στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο 2017-2020, με τίτλο “Ενίσχυση υποδομών κοινωνικής μέριμνας δήμου Σάμου”.

Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και στις 21/01/2020 διεξήχθη ο διαγωνισμός από τον δήμο Ανατολικής Σάμου, ο οποίος και υλοποιεί το έργο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 329.648 ευρώ κι αφορά στην προμήθεια και την εγκατάσταση των μη μόνιμων αυτών βοηθητικών διατάξεων για την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα.

Ο συνολικός σχεδιασμός της πρότασης, όπως και η χωροθέτησή τους, έγινε σε συνεργασία και με τις υποδείξεις του Πανσαμιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία και Φίλων “Νίκος Μένεγας-Ο Ίκαρος”, το οποίο ο δήμος ευχαριστεί θερμά για τη συνδρομή του.

“Στόχος μας είναι το νησί της Σάμου να αποτελεί προορισμό φιλικό στα άτομα με αναπηρία ή με περιορισμένη κινητικότητα και να δίνει το δικαίωμα της ίσης πρόσβασης σε όλους.

Από τις 109 επίσημα αυτόνομα προσβάσιμες παραλίες ανά την Ελλάδα, μέσω αυτής της παρέμβασης το νησί μας θα διαθέτει τις 5 εξ αυτών” αναφέρει η δημοτική Αρχή.

Φωτογραφίες: Δήμος Ανατολικής Σάμου