Φωτογραφία αρχείου

Ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια στην τοπική κοινωνία έχουν προκαλέσει οι τέσσερις συλλήψεις υπευθύνων νυχτερινών καταστημάτων στην πόλη της Σάμου, οι οποίοι αφέθηκαν μετά από 9 ώρες ελεύθεροι και θα περάσουν προσεχώς από δίκη, κατηγορούμενοι για παραβάσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεών τους κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Οι ίδιοι με αναρτήσεις τους αναφέρονται σε όσα συνέβησαν. “Το χειρότερο της τελευταίας μου εμπειρίας (9 ώρες αυτόφωρο σε μια καρέκλα) ήταν που δεν ήξερα τι να πω στην 9χρονη κόρη μου όταν με πήρε τηλέφωνο στις 7 το πρωί λέγοντάς μου: “Μπαμπά που είσαι αφού το μαγαζί είναι κλειστό;”. Υπενθυμίζω ότι η σύλληψή μου δεν έγινε για τα μέτρα κατά του Covid, ούτε για διατάραξη κοινής ησυχίας, αλλά λόγω υπέρβασης ωραρίου άδειας μουσικών οργάνων (02:13).

Σκέφτηκα πολλές φορές να μεταναστεύσω, αλλά δυστυχώς για μένα πονάω και αγαπάω το νησί μου” έγραψε ο Γ. Τ. (σ.σ.: δημοσιεύονται μόνο τα αρχικά τους, καθώς είναι κατηγορούμενοι).

Αργότερα, ο ίδιος επανήλθε με δεύτερη ανάρτησή του:

“Κάθε χρόνο προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Κάθε καλοκαίρι κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προσφέρουμε το καλύτερο στους πελάτες μας, στο προσωπικό μας και στις οικογένειές μας.

Κάθε χειμώνα δυσκολευόμαστε απίστευτα να τον περάσουμε, όσο καλό καλοκαίρι και να είχαμε (όχι, δεν είμαστε σπάταλοι, ούτε κακή διαχείριση κάνουμε).

Κάθε καλοκαίρι ελπίζουμε ότι θα είναι το τελευταίο με μηνύσεις καταγγελίες και δικαστήρια και κάθε χειμώνα πληρώνουμε όλα αυτά.

Είμαστε στη Σάμο, ένα από τα ομορφότερα νησιά, σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου και θα συνεχίσουμε κάθε χρόνο να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι για εσάς και για εμάς.

Λυπούμαστε για τις άσχημες εικόνες της Κεφαλοπούλου τις προηγούμενες νύχτες, ελπίζουμε να μην επαναληφθούν.

Ανοιχτά κάθε βράδυ μετά τις 21:00 (μέχρι να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν)”.

“Μαστίγωμα στην πλατεία για παραδειγματισμό”

“Σήμερα το μενού είχε αυτόφωρη διαδικασία… 2:15 με 11:30, τουλάχιστον κάναμε και μία ώρα υπερωρία… Αύριο μάλλον προβλέπεται μαστίγωμα στην πλατεία για παραδειγματισμό… Κατά τα άλλα όλα καλά! Summer 2020” έγραψε με τη σειρά του ο επίσης συλληφθείς Δ.Μ., που σε δεύτερη χρόνο συμπλήρωσε: “Πολλές σκέψεις, ανάμεικτα συναισθήματα σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη για όλους μας χρονιά. Το να προσπαθείς να παραμείνεις στον τόπο που αγαπάς και να προσφέρεις όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείς επενδύοντας και στο τέλος να νιώθεις σαν εγκληματίας, είναι μη διαχειρίσιμο” ανέφερε.

Απογοητευμένος, και ο επίσης επιχειρηματίας αδελφός του, ο Μ.Μ., στέλεχος του δήμου Ανατολικής Σάμου, έγραψε: “Αγαπάω τόσο πολύ το νησί μας. Κι όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με πεισμώνουν ακόμα πιο πολύ. Θα συνεχίσω να βάζω το λιθαράκι μου για να αλλάξω τη μοίρα του τόπου μου. Όσο με πληγώνετε, τόσο πιο δυνατό με κάνετε” τόνισε.

“Πολλές οι παθογένειες”

“Οι παθογένειες σε αυτό το νησί είναι πολλές, όπως και η νοοτροπία ορισμένων που τα κόμπλεξ τούς κατακυριεύουν. Για αυτόν τον ευλογημένο τόπο ας προσπαθήσει ο καθένας ξεχωριστά από το μετερίζι του να προσφέρει και να βοηθήσει όπως μπορεί καλύτερα. Γιατί η βελτίωση της κοινωνίας προϋποθέτει βελτίωση του ατόμου” σχολίασε ο πρόεδρος των δικηγόρων του νησιού και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Κολλάρος.

“Εάν αλλάξουμε μυαλά…”

Με τη σειρά του, ο επιχειρηματίας κι αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Διονυσίου, ανέφερε: “Οι στιγμές που περνάμε είναι για όλους πρωτόγνωρες. Πολλές οι δυσκολίες, πολλά τα δεινά που ζούμε και θα ζήσουμε. Χρειάζεται ψυχραιμία, ενότητα και σύνεση. Το 2020 μας φύλαγε πολλές αλλαγές και πολλές δυσκολίες. Εάν αλλάξουμε μυαλά, όλα θα πάνε καλά… ελπίζω”.

“Συλλογική φωνή”

“Αν δεν ενώσουμε συλλογικά τον κλάδο μας σε όλο το νησί, να’ χουμε μια βροντερή φωνή κι όχι ο καθένας μόνος του, δε θα καταφέρουμε πολλά πράγματα. Σύλλογος μαζικής εστίασης Σάμου με αντιπρόσωπο εκτός του ΔΣ σε κάθε μέρος και όλοι μαζί. Φωνή στον τουρισμό, φωνή στη μιζέρια, φωνή κι ενημέρωση στην πανδημία, φωνή ενιαία παντού…” σχολίασε και ο επιχειρηματίας του Καρλοβάσου Χρήστος Σακελλάρης.