“Συνεχίζουμε μόνο με τα πρώτα 3 κρούσματα, χωρίς να υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά” καθησυχάζει τους κατοίκους κι επισκέπτες της Σάμου ο διοικητής του τοπικού Νοσοκομείου, Νίκος Στεφανής, την ώρα που στην υπόλοιπη χώρα τα κρούσματα είναι τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες.

Μόνο σήμερα, Παρασκευή, βρέθηκαν 151 νέα! Τα 101, μάλιστα, από αυτά δηλαδή τα δύο τρίτα, ήταν σε τρεις περιοχές! Εισαγόμενα είναι 12, ενώ τα άλλα 38 είναι διάσπαρτα σε 21 περιοχές!

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή, όπως τη μεταδίδει κάθε απόγευμα το Samos Voice μέσω ΕΟΔΥ, βρέθηκαν 7 στις πύλες εισόδου της χώρας και άλλα 5 ήταν επίσης εισαγόμενα, που προσήλθαν αυτοβούλως. Τα υπόλοιπα ήταν 46 στην Αττική, 38 στη Θεσσαλονίκη, 17 στον Έβρο όλα συνδεόμενα με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη, 6 στη Λάρισα, 4 στην Πέλλα, από 3 σε Κέρκυρα, Μαγνησία, από 2 σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηράκλειο, Κεφαλονιά, Ροδόπη, Φλώρινα, από ένα σε Κορινθία, Δράμα, Ημαθία, Κοζάνη, Λέσβο, Πιερία, Σέρρες, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Χανιά.

“Για να συνεχίσουμε σ’ αυτά τα επίπεδα πρέπει να ακούμε τις οδηγίες των ειδικών: χρήση της μάσκας παντού, πλύσιμο των χεριών με σαπούνι ή αντισηπτικό, όχι συνωστισμό και κρατάμε τις αποστάσεις.

Μένουμε αισιόδοξοι, μένουμε ασφαλείς!” δηλώνει ο κ. Στεφανής.