fbpx

Πυθαγόρειο: Διπλός εορτασμός χωρίς εκδηλώσεις λόγω της πανδημίας

Εορτάζει από σήμερα, Τετάρτη, το Πυθαγόρειο της Σάμου, την αυριανή 6η Αυγούστου, εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και την 196η επέτειο από τη Ναυμαχία της Μυκάλης.

Ο φετινός εορτασμός, πάντως, είναι διαφορετικός, δεδομένων των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν, λόγω Covid-19.

Συγκεκριμένα, δεν γίνεται φέτος η, εντυπωσιακή κάθε χρόνο, αναπαράσταση της Ναυμαχίας στη θάλασσα, ούτε και η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και δέηση στο λιμάνι, παρά μόνον έξω από το προαύλιο του ναού. Δεν γίνονται και οι λοιπές εκδηλώσεις, χορευτικές και άλλες.

Κανονικά τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου. Τον μετέδωσε, μάλιστα,  απευθείας ο πανελλαδικής εμβέλειας ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τον οποίον και τον αναμετέδωσε το Samos Voice.

Την Πέμπτη

Ανήμερα του εορτασμού, την Πέμπτη, 6 Αυγούστου, στις 10:30 θα ψαλεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Ευσεβίου.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στον Ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη, αλλά φέτος μόνο από 5 επισήμους, καθώς και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Χρόνια πολλά στο όμορφο Πυθαγόρειο!

Δείτε σημερινές φωτογραφίες!

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!