Με λαμπρότητα και κατάνυξη εόρτασε η Σάμος τους προστάτες αγίους της. Με τη συμμετοχή κλήρου, των αρχών του τόπου και του πιστού λαού απέδωσε την οφειλόμενη τιμή και ευγνωμοσύνη στους εφόρους και προστάτες του ακριτικού μας νησιού.

Συγκεκριμένα, τίμησε τη μνήμη των Αγίων Λέοντος, Ερμογένους και Ηρακλείου, των επισκόπων Σάμου, Λέοντος, Θεοδώρου και Γρηγορίου των στρατιωτικών μαρτύρων, του νεομάρτυρος Γεωργίου του εκ Χώρας Σάμου και εν Εφέσω αθλήσαντος, του Οσίου Παύλου του Λατρινού και των Αγίων ενδόξων Κολλυβάδων Πατέρων.

Το Σάββατο 1η Αυγούστου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου πόλεως Σάμου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη, κ. Ευσεβίου, ενώ ακολούθησε σύντομη λιτάνευση των ιερών λειψάνων και των ιερών εικόνων των τοπικών μας αγίων.

Την αγιώνυμο ημέρα, την Κυριακή, τελέσθηκε πανηγυρικός όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ευσεβίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρλοβασίων.

Κατά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο μητροπολίτης τέλεσε Αρχιερατικό μνημόσυνο στη μνήμη των απανταχού κεκοιμημένων Σαμίων, αφού η ημέρα αυτή έχει αφιερωθεί στους αποδήμους Σαμίους.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Σάμου

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!