Αυθεντικά προϊόντα ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) και ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) από τη Σάμο, τη Νάξο και την Emilia Romagna θα έχουν την τιμητική τους στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Αυγούστου και ώρα 20:00 στη Σάμο, στο εστιατόριο “Ορίζοντας”, στον Πλάτανο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines.

Συμμετέχουν:

  • Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός της Σάμου (ΕΟΣ Σάμου), με ΠΟΠ οίνους
  • Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ Νάξου), με την ΠΟΠ γραβιέρα και
  • Η Enoteca Regionale Emilia-Romagna με ιταλικούς οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ.

Το πρόγραμμα Mediterranean Cheese and Wines προωθεί την αυθεντικότητα των τοπικών προϊόντων κι έχει σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των συγκεκριμένων προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από τον διακεκριμένο chef Ανδρέα Λαγό, με αναφορά στο ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα, την ξεχωριστή ποιότητα των ΠΟΠ προϊόντων, τον μεσογειακό τρόπο διατροφής και τον διακριτό συνδυασμό γεύσεων.