fbpx

Ν. Στεφανής: Απάντηση στο επικριτικό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”

Απαντητική επιστολή προς την “Εφημερίδα των Συντακτών” σχετικά με το δημοσίευμά της της περασμένης Πέμπτης για το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου “Άγιος Παντελεήμων”, με αφορμή τον θάνατο 31χρονου αλλοδαπού τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και στον χαρακτηρισμό της προς τον ίδιον ως “δολοφόνο”, δίνει ο διοικητής του Ιδρύματος, Νίκος Στεφανής, με στόχο, όπως λέει, την απόδοση της αλήθειας.

Πιο αναλυτικά, απευθυνόμενος προς τον συντάκτη τού υπό τον τίτλο “Τον άφησαν να πεθάνει λόγω του «κανονισμού»” επίμαχου κειμένου, Γιώργο Παγούδη, ο κ. Στεφανής αναφέρει:

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το κάθε Νοσηλευτικό Ίδρυμα εφαρμόζει τους δικούς του κανόνες λειτουργίας, μετά από συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους ιατρούς.

Όπως ήδη γνωρίζετε στο νησί μας, εκτός από τον μόνιμο πληθυσμό των 32.000 κατοίκων καθώς και των επισκεπτών, διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες, που μερικές φορές ο αριθμός αυτός αγγίζει και τους 9.000.

Το Νοσηλευτικό μας Ίδρυμα, για να μην υπάρχει συνωστισμός στα Εξωτερικά Ιατρεία, εφάρμοσε αυτό που έχετε ως έγγραφο και έχετε δημοσιεύσει στην εφημερίδα σας.

Έχοντας λάβει υπόψη την αναλογία του πληθυσμού, προέκυψαν τα νούμερα που αναφέρονται στο επίμαχο έγγραφο.

Σχετικά με τον θάνατο του 31χρονου Σάμιουελ Αντγουί, σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει καταγεγραμμένη επίσκεψή του στο Εξωτερικό Νευρολογικό Ιατρείο στις 06-03-2020. Το ότι το επίμαχο βράδυ στο οποίο αναφέρεστε προσήλθε στο Νοσοκομείο μας και δεν του επιτράπηκε η είσοδος, δεν είναι αληθές.

Είναι ψευδές ότι προσήλθε στις 22:00 μ.μ στα Εξωτερικά Ιατρεία, τα οποία δε λειτουργούν μετά τις μεσημβρινές ώρες και τη συγκεκριμένη ώρα ο φύλακας της πύλης δε διαθέτει λίστα με ραντεβού.

Μετά από προκαταρκτική έρευνα που διετάχθη από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, δεν προέκυψε εμφάνιση του θανόντος στο Ίδρυμά μας.

Η ιατροδικαστική εξέταση πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο μας. Τα ευρήματα της έκθεσης και τα τοξικολογικά αποτελέσματα θα δοθούν στους συγγενείς του, εφόσον ζητηθούν και ακολουθηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Ουδέποτε έχουμε αρνηθεί να εξετάσουμε πρόσφυγες και μετανάστες στα ΤΕΠ και στα Εξωτερικά Ιατρεία.

Από τα επίσημα στοιχεία που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, από 01/01/2020 έως 30/06/2020, το σύνολο των προσερχόμενων περιστατικών (πρόσφυγες-μετανάστες) ανέρχεται σε 8.640 άτομα.

Τα αυξημένα μέτρα που υπήρχαν και υπάρχουν λόγω της πανδημίας Covid-19 μας ανάγκασαν για αρκετό διάστημα να μη λειτουργούμε τα Εξωτερικά Ιατρεία μας, όμως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών λειτουργούσε και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο.

Το προσωπικό του Ιδρύματός μας δίνει καθημερινά τη δική του μάχη για να ανταποκριθεί με ασφάλεια και υπευθυνότητα σε όλα τα περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την καταγωγή του ασθενούς.

Παρακαλούμε όπως η απαντητική επιστολή μας δημοσιευθεί στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας”.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!