Με την παρουσία του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσεβίου, και υπό αυστηρά μέτρα υγιεινής, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και της μη λειτουργίας των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης μετά από 24 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, το γραφείο νεότητος διοργάνωσε δύο κατασκηνωτικά τριήμερα στελεχών.

Το πρώτο πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Ιουλίου, με τη συμμετοχή στελεχών των κατασκηνωτικών περιόδων κοριτσιών, ενώ το δεύτερο από την Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Ιουλίου, με τη συμμετοχή στελεχών των κατασκηνωτικών περιόδων αγοριών.

Όσα αναφέρουν οι υπεύθυνοι της μητρόπολης, “κοινό θέμα και των δύο συνάξεων το ψαλμικό “Γνώρισόν μοι, Κύριε, ὁδὸν ἐν ᾗ πορεύσομαι”, με βάση το οποίο αναπτύχθηκαν πνευματικά θέματα συζήτησης και δόθηκαν ευκαιρίες στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις και να εμβαθύνουν στην προσπάθεια του κάθε ενός ώστε να γνωρίσει το θέλημα του Θεού στη ζωή του.

Με ιδιαίτερη χαρά οι νέοι μας δέχθηκαν τις πατρικές επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας που με πατρική αγάπη μίλησε στα στελέχη παρακινώντας τα για πνευματικούς αγώνες και για πνευματική επαγρύπνηση.

Οι συνάξεις αυτές έκλεισαν με τη συμμετοχή όλων στην λατρευτική ζωή της εκκλησίας και ιδιαιτέρως στις Θείες Λειτουργίες με την υπόσχεση όλων να ανταμώσουν στους φιλόξενους χώρους της Κατασκήνωσης μας “Παναγία του Κότσικα” του χρόνου“.

Δείτε φωτογραφίες από τα τριήμερα στελεχών στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Σάμου και Ικαρίας: