Τα δενδρύλλια ινδικής κάνναβης και τα άλλα αντικείμενα που κατασχέθηκαν στη Σάμο

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου συνέλαβαν την Τρίτη έναν άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο άνδρας εντοπίστηκε μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του 10 αυτοσχέδια τσιγάρα με ινδική κάνναβη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν σε χώρους της και κατασχέθηκαν 13 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους από 0,47 έως 2 μέτρα, 18 γραμμάρια αποξηραμένων φύλλων ινδικής κάνναβης, 18 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης (χασίς), 150 σπόροι ινδικής κάνναβης, μεταλλικός θρυμματοποιητής, δύο κινητά τηλέφωνα, τρεις κάρτες SIM και 500 ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι τα αυτοσχέδια τσιγάρα με την ινδική κάνναβη και οι ναρκωτικές ουσίες προορίζονταν για διάθεση σε τρίτουςαμοιβής, ενώ ο δράστης  καλλιεργούσε τα δενδρύλλια με σκοπό τη συγκομιδή ινδικής κάνναβης και την περαιτέρω διάθεσή της.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.