Η Σάμος ως ο απόλυτος προορισμός εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Ανατολικής Σάμου με την υποστήριξη του ΕΟΤ, στο κτήριο του Οργανισμού, στην Αθήνα.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, επισήμανε πως η φιλοσοφία της καμπάνιας της Σάμου βρίσκεται πολύ κοντά στο μήνυμα του ΕΟΤ ότι η Ελλάδα είναι η χώρα του ευ ζην και σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί μια τοπική ταυτότητα για κάθε περιοχή της χώρας.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία στον ΕΟΤ εκπροσώπων του πολύ όμορφου νησιού και αναφέρθηκε στην καμπάνια του ΕΟΤ όχι μόνο για την τουριστική προβολή αλλά για το rebranding της Σάμου, τη Κω, της Χίου, της Λέρου και της Λέσβου, το τουριστικό περίπτερο της οποίας επισκέφθηκε χθες κατά τα εγκαίνιά του στην πλατεία Συντάγματος.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, αναφέρθηκε στη μοναδικότητα της Σάμου ως τουριστικού προορισμού, υπογραμμίζοντας πως “σε αυτό το νησί του Βορείου Αιγαίου, με τις πεντακάθαρες θάλασσες, τους παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς, τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και το καλόπιοτο, γλυκό κρασί, το όνειρο κάθε επισκέπτη για αξέχαστες διακοπές γίνεται πραγματικότητα”.

Παράλληλα, επισήμανε πως “η τουριστική ανάπτυξη του τόπου βασίστηκε στο μαζικό τουριστικό μοντέλο”, ωστόσο τα τελευταία χρόνια “παρατηρείται και μια στροφή της παγκόσμιας ζήτησης σε ειδικές μορφές ποιοτικού και εναλλακτικού τουρισμού”. Όπως σημείωσε, “στηριζόμενοι σε αυτή την αρχή, προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε μια πιο ολοκληρωμένη τουριστική στρατηγική, μέσα από ένα σχέδιο δράσης που θα συνδυάζει τη βελτίωση του μαζικού μοντέλου στις σύγχρονες απαιτήσεις, αλλά κυρίως την ανάπτυξη νέων ποιοτικών εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη σωστή αναλογία”.

Σύμφωνα με τον κ. Στάντζο, η δημιουργία της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας www.samosexplore.com είναι το μέσο για μια βιωματική εμπειρία-παρουσίαση της Σάμου, ως τον απόλυτο προορισμό εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Όπως είπε, η Σάμος είναι ένας θησαυρός τουρισμού. Θαλάσσια σπορ, πεζοπορία, αναρρίχηση, δραστηριότητες στη φύση, γαστρονομικές απολαύσεις, τοπικά προϊόντα, θρησκευτικός τουρισμός, πολιτισμός, ήθη και έθιμα και πολλά άλλα περιμένουν τον επισκέπτη να τα ανακαλύψει.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο τέως δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος, στελέχη του δήμου και του ΕΟΤ.

Προς το πέρας της έγιναν γευστικές δοκιμές από προϊόντα του νησιού, καθώς και παρασκευές κοκτέιλ από τα πολυβραβευμένα κρασιά της Ε.Ο.Σ.Σ.

Φωτογραφίες: ΕΟΤ-Δήμος Ανατολικής Σάμου