fbpx

Οι εκδηλώσεις 5 & 6 Αυγούστου στο Πυθαγόρειο για τον διπλό εορτασμό

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού στο Πυθαγόρειο για την 6η Αυγούστου, εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και την 196η επέτειο από τη Ναυμαχία της Μυκάλης γνωστοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Συγκεκριμένα, προγραμματίστηκαν:

  • Γενικός σημαιοστολισμός στις 5 και 6 Αυγούστου, από ώρα 06:30 μέχρι 20:30 σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες των δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.
  • Φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, καθώς και οδών, πλατειών, αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου κατά τις βραδινές ώρες της 5ης και 6ης Αυγούστου.
  • Φωτοστολισμός των πλοίων που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Σάμου κατά τις νυκτερινές ώρες της 5ης και 6ης Αυγούστου.

Τετάρτη 5 Αυγούστου

  • Ώρα 19:00: Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου. Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό, ώρα 20:20.
  • Λιτάνευση της ιερής εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και δέηση στο λιμάνι Πυθαγορείου ΔΕΝ θα γίνει στους δρόμους, παρά μόνον έξω από το προαύλιο του ναού.

Πέμπτη, 6 Αυγούστου

  • Ώρα 08:30: Επίσημη έπαρση της σημαίας στο λιμάνι Πυθαγορείου με συμμετοχή Τμήματος Αποδόσεως Τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.
  • Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος μητροπολίτη κ. Ευσεβίου. Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό, ώρα 10:25.
  • Ώρα 11:00: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στον Ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη, μόνο από 5 επισήμους. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. Εθνικός Ύμνος.
  • Ώρα 20:00: Υποστολή της σημαίας στο λιμάνι του Πυθαγορείου με συμμετοχή Τμήματος Αποδόσεως Τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!