Τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο, επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο Leif Vase Larsen, CEO του Tour Operator Apollo, μέλος του International Board at DER Touristik, συνοδευόμενος από τον τουριστικό πράκτορα Δημήτρη Κασμιρλή, γραμματέα του Συνδέσμου Τουριστικών και Ναυτικών Πρακτόρων Νομού Σάμου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Τουρισμού-Πολιτισμού, Δέσποινα Κάιλα, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Διονυσίου και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου.

Τη συζήτηση απασχόλησαν η εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό.

Ο κ. Larsen ανέφερε ότι η Σάμος είναι ένας γνωστός τουριστικός προορισμός για τους Σκανδιναβούς και πως εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές διακοπών τους, καθώς είναι ένα πολύ όμορφο νησί, με πληθώρα δραστηριοτήτων, όμορφο φυσικό περιβάλλον, παράδοση, γαστρονομία, πολιτισμό και καλές τιμές.

Όπως τόνισε, απαραίτητη προϋπόθεση για την τόνωση του τουρισμού είναι να υπάρξουν νέες τουριστικές υποδομές ή να ανακαινισθούν οι ήδη υπάρχουσες, να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και να υπάρξουν νέες συνεργασίες.

Εν συνεχεία ενημερώθηκε για τις προωθητικές κινήσεις που γίνονται στον δήμο για ενίσχυση και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος του νησιού, καθώς επίσης και για τη διαδικτυακή πλατφόρμα www.samosexplore.com, μέσω της οποίας παρουσιάζεται η Σάμος ως μια βιωματική εμπειρία, ως ο απόλυτος προορισμός εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Φωτογραφία: Δήμος Ανατολικής Σάμου