fbpx

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το πανηγύρι της Αγίας Μαρκέλλας στο Μαλαγάρι!

Το εκκλησάκι της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος που βρίσκεται κοντά στο Μαλαγάρι Σάμου γιόρτασε την Τετάρτη.

Ο ναός, ο οποίος εγκαινιάσθηκε στις 13 Ιουνίου 1971 από τον τότε Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Παντελεήμονα Χρυσοφάκη (1925 – + 9 Ιουλίου 2003), τον μετέπειτα Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, βρίσκεται σε θελκτική εξοχική τοποθεσία στο Μαλαγάρι, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από το Βαθύ, και αποτελεί ενοριακό παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος πόλεως Σάμου.

Πρόκειται για τον μοναδικό ναό της Σάμου ο οποίος τιμάται επ’ ονόματι της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος, η οποία μεταξύ των πολυάριθμων τοπικών αγίων της Χίου κατέστη η πιο λαοφιλής αγία του νησιού, ο δε Ιερός Ναός της στη Βολισσό Χίου αποτελεί παγχιακό προσκύνημα και τόπο ευλαβικής αναφοράς για τους απανταχού της Γης ευρισκομένους Χιώτες.

Την παραμονή της εορτής, 21 Ιουλίου, εψάλη στις 7 το απόγευμα ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός,στον οποίο προέστη ο αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Κοσμόπουλος, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Συμμετείχαν επίσης ο αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος Ελευθερόγλου, καθώς και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος πόλεως Σάμου π. Ιωακείμ Μοσχονάς.

Μετά το πέρας του Εσπερινού διανεμήθηκε ο ευλογημένος άρτος και η πατροπαράδοτη γιορτή.

Ανήμερα της εορτής της Αγίας, 22 Ιουλίου, εψάλη το πρωί ο Όρθρος και επακολούθησε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσαν ο πρωτοσύγκελλος π. Σωτήριος Κοσμόπουλος και ο π. Ιωακείμ Μοσχονάς.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Σωτήριος Κοσμόπουλος, αναφερθείς στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την κατά Χριστόν πορεία και προσφορά των εορταζομένων στις 22 Ιουλίου Αγίων Μαρίας της Μαγδαληνής και Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος.

Δείτε τις φωτογραφίες του εκπαιδευτικού Αριστείδη Θεοδωρόπουλου από τον εορτασμό στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρκέλλας!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Νάσος Συμεωνίδης παραβρέθηκε επίσης στο πανηγύρι και απαθανάτισε τα ακόλουθα στιγμιότυπα!

 

Κείμενο του εκπαιδευτικού Αριστείδη Θεοδωρόπουλου

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!