fbpx

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τα κρασιά του ΕΟΣΣ σε γαστρονομική εκδήλωση στη Νάξο!

Στην εκδήλωση γευσιγνωσίας με τίτλο “3ο Food Experience Graviera Naxos” που διοργανώθηκε πριν από λίγες μέρες στη Νάξο πρωταγωνίστησαν τα σαμιώτικα κρασιά του Ε.Ο.Σ.Σ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Mediterranean Cheese & Wine”.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν ανά τον κόσμο εξαιτίας του COVID 19, δημοσιογράφοι, γευσιγνώστες, άνθρωποι της τέχνης και opinion leaders είχαν την ευκαιρία  να κάνουν, μέσα από την εκδήλωση, ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο και τη γεύση.

Η κυκλαδίτικη κουζίνα και τα ονομαστά, ποιοτικά τυριά της ΕΑΣ Νάξου, πλαισιώθηκαν απολαυστικά από τα εκλεκτά Π.Ο.Π κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, καθώς και από οίνους της ιταλικής Emilia Romagna.

Σύμφωνα με τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, κατά το τριήμερο της εκδήλωσης η οινογαστρονομική τους εμπειρία ήταν μοναδική, καθώς η «δυνατή» γεύση της γραβιέρας ΕΑΣ Νάξου συνταίριαξε απολαυστικά με τα γλυκόπιοτα, πολυβραβευμένα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, ανεβάζοντας την καλή διάθεση στα ουράνια!

Τα event “έντυσε” μουσικά η μεγάλη ερμηνεύτρια του νησιώτικου τραγουδιού, η Στέλλα Κονιτοπούλου ενώ τις στιγμές που έζησαν στο κυκλαδίτικο νησί μετέφεραν στις τηλεοπτικές οθόνες αλλά και τα έντυπα μέσα ενημέρωσης: ο χαρισματικός παρουσιαστής και δημοσιογράφος, αλλά και “πρεσβευτής” του “Samos Nectar”,  Χρήστος Νέζος.

Ο παρουσιαστής Δημήτρης Ουγγαρέζος, η πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α Μαρία Αντωνιάδου, δημοσιογράφοι από τα σημαντικότερα Μ.Μ.Ε. της χώρας, σεφ και food bloggers, καθώς και οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Στράτος Τζώρτζογλου, Ναταλία Δραγούμη και ο πάντα χαμογελαστός Αντώνης Λουδάρος.

Από τα πιο “ιδιαίτερα” σημεία της οινογευστικής παρουσίασης ήταν το… μάθημα στο “άρμεγμα της κατσίκας” που έλαβε χώρα στο παραδοσιακό “μιτάτο” ενός νεαρού βοσκού στην περιοχή Καστράκι.

Τα ΠΟΠ τυριά της ΕΑΣ Νάξου και οι διακριτές γεύσεις της νησιώτικης κουζίνας ανέδειξαν την ποιότητά τους καθώς συνδυάστηκαν με τα μοναδικά σαμιώτικα κρασιά, που κάθε φορά, καταφέρνουν να απογειώνουν το κέφι και την καλή διάθεση με τη φρουτώδη ανάσα και την αξεπέραστη γεύση τους!

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση γευσιγνωσίας με τίτλο “3ο Food Experience Graviera Naxos” και τη συμμετοχή των κρασιών του Ε.Ο.Σ.Σ!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!