Με δυσμενή μετάθεση στη Σάμο φέρεται, μεταξύ άλλων, να απείλησε ο τέως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειος Ματθαιόπουλος τον πραγματογνώμονα-επιπυραγό της Πυροσβεστικής, Δημήτρη Λιότσιο, στον οποίο ανατέθηκε από τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει τις τυχόν ευθύνες των αρμοδίων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, προ διετίας.

Σύμφωνα με διαλόγους και ηχητικά που δημοσιεύει σήμερα η “Καθημερινή” κι έχουν προκαλέσει αίσθηση, μπροστά στην επιμονή του αξιωματικού να ψάξει την υπόθεση, ο κ. Ματθαιόπουλος φέρεται, εκτός των άλλων, να είπε στον κ. Λιότσιο: “Έχεις 15 χρόνια, 20 για να πάρεις σύνταξη. Θα έρθει το χαρτάκι από πάνω χωρίς να το θέλω εγώ για τη Σάμο, και στην πρώτη φωτιά μην του σηκώνεις τίποτα” από εναέρια μέσα σε περίπτωση πυρκαγιάς στο νησί.

Μάλιστα, φέρεται να αναφέρει και παραδείγματα για ανάλογες πρακτικές που έχουν ακολουθηθεί στο παρελθόν, σε μεγάλες πυρκαγιές σε Κύθηρα και Μάνη, όπου οι επικεφαλής αξιωματικοί, με άνωθεν εντολές, αφέθηκαν ακάλυπτοι από αεροσκάφη και ελικόπτερα, καθώς, κατά τον κ. Ματθαιόπουλο, όπως γράφει η “Κ”, “έτσι παίζεται το παιχνίδι”…

Υποστράτηγος Σταμούλης: “Τιμή να υπηρεττώ στη Σάμο”

“Πάντως για μένα προσωπικά, είναι τιμή να υπηρετώ με έδρα το νησί αυτό” σχολιάζει με ανάρτησή του ο υποστράτηγος του ΠΣ, συντονιστής σε Αιγαίο-Κρήτη με έδρα στη Σάμο, Ιωάννης Σταμούλης.

Όπως σημειώνει, “επίσης οι Αξιωματικοί του Π.Σ. επί 90 έτη, επιτελούν το καθήκον τους στην πατρίδα συντονίζοντας ένα έργο χιλιάδων επιτυχημένων αποστολών πυρόσβεσης και διάσωσης κάθε χρόνο. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη που ερευνά την τραγωδία του 2018. Μας έχει στοιχειώσει σαν επαγγελματίες και σαν ανθρώπους η απώλεια των συνανθρώπων μας. Όπως και η μνήμη κάθε καταστροφής όπου κληθήκαμε να επέμβουμε. Οι πολλοί επιτελούμε το καθήκον με σεβασμό στο εθνόσημο, τον όρκο μας και τον συνάνθρωπο”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!