Η παιδική παράσταση “Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμρφη Κρεμμύδω” ανεβαίνει στη Σάμο, την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου, στις 8μμ, από το Θέατρο του Βορρά.

Για πρώτη φορά το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη γίνεται θεατρική παράσταση!

Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά γνωρίζουν από κοντά τον Λεμόνη και την Κρεμμύδω, που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης!

Η υπόθεση του έργου

Ο καλόκαρδος πρίγκιπας Λεμόνης γνωρίζει την όμορφη Κρεμμύδω και την ερωτεύεται! Παρά τις αντιρρήσεις που έχει ο περίγυρος και των δύο, θα παντρευτούν και θα απαντήσουν σε όλους όσους επικρίνουν την αγάπη τους… με αγάπη!

Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω, παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά! Στο βασίλειο ξεσπάσει μεγάλο σούσουρο! Όλοι είναι εναντίον αυτής της μεγάλης αγάπης και προσπαθούν να τους χωρίσουν! Καρότα υπασπιστές, βασιλιάς και βασίλισσα Λεμόνη, μαμά και μπαμπάς Κρεμμύδι, δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν πώς γίνεται ένα λεμόνι να ερωτευτεί κρεμμύδι! Θα καταφέρει ο έρωτας αυτός να έχει ευτυχισμένο τέλος και να χορέψουμε στο γάμο τους παρέα με τον κουμπάρο κύριο μαιντανό;

Πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια, βιντεοπροβολές, μουσική και χορός με τα αγαπημένα τραγούδια σε μια παράσταση που το γέλιο και η αγάπη γεμίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων!

Το αγαπημένο βιβλίο των παιδιών, χρόνια τώρα, ευαισθητοποιεί τα παιδιά αναφορικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής και δίνει ερεθίσματα για συζητήσεις που αφορούν το ζήτημα της παχυσαρκίας, ζήτημα το οποίο συχνά συνδέεται και με την αυτοεκτίμηση.

Ωστόσο, το βιβλίο “Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω” πάει ακόμα πιο πέρα, καθώς μιλά στα παιδιά για τη δύναμη της αγάπης και για τη δημιουργικότητα που χαρίζει ο έρωτας στους ερωτευμένους. Γι’ αυτό και η ιστορία αυτή αγαπήθηκε όχι μόνο από τα παιδιά, αλλά και από τους ρομαντικούς ενήλικες.

“Ο πρίγκιπας Λεμόνης” έχει συμπεριληφθεί από το 2014 στο ανθολόγιο παιδικών τραγουδιών των Δημοτικών Σχολείων της Κύπρου. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε βιβλίο (με Cd) από τις εκδόσεις Polaris.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο – Μουσική: Γ. Σακελλαρίδης

Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βαγγέλης Δαλλές

Σκηνικά – Κοστούμια: Anna Wassiac

Φωτισμοί: Γ. Ζίγκας

Ηθοποιοί: Λευτέρης Κωνσταντίνου, Άννα Χατζηαντωνίου, Ελένη Γαβριηλάτου

Μουσική παίζει ζωντανά η Ελένη Γαβριηλάτου

Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ (προπώληση), 9 ευρώ (ταμείο).

Προπώληση (από Δευτέρα 20 Ιουλίου): Κέντρο Τύπου Γιαννουλόπουλου (Βαθύ)

Παγωτοπωλείο “Storia Dolce” (Πυθαγόρειο)

Εισιτήρια πληρώνουν τα παιδιά από 1,5 ετών και άνω

Πανελλαδική προπώληση: Καταστήματα Wind, www.viva.gr, viva τηλεφωνικό κέντρο 11876

Τηλ. επικοινωνίας: 6986 523898 (10:00-13:00 & 17:30 -21:00).