fbpx

Μηταράκης στην DW: “Ζητήσαμε χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για το νέο ΚΥΤ και στη Σάμο”

Αίτημα χρηματοδότησης για τις νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές σε Σάμο, Κω και Λέρο κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα είπε το πρωί της Τρίτης σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων της Deutsche Welle ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Περιμένουμε, εντός των επόμενων ημερών την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα νέα κέντρα θα προσφέρουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, αλλά και θα ενισχύουν το αίσθημα ασφαλείας, τόσο για τους διαμένοντες σ’ αυτά, όσο και στις τοπικές κοινωνίες».

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου προσέθεσε ότι “η Ελλάδα ακολουθεί μια ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική, παρέχοντας διεθνή προστασία για όσους το δικαιούνται και διευκολύνοντας τους, μέσω του προγράμματος “Helios”, στην εύρεση στέγης, εργασίας και κατ΄ επέκταση την κοινωνική τους ένταξη. Παράλληλα, όμως, επιταχύνει τις επιστροφές όσων δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Άλλωστε, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυστηρούς κανόνες για τη διαφοροποίηση προσφύγων από οικονομικούς μετανάστες“.

Η πλειοψηφία των κρατών-μελών δεν συμμετέχει σε ένα κοινό μηχανισμό μετεγκαταστάσεων αιτούντων άσυλο και προσφύγων και, άρα, στο διαμοιρασμό των μεταναστευτικών βαρών. Αυτό πρέπει να αλλάξει με το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου“, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Μηταράκη στο αγγλόφωνο δελτίο ειδήσεων της Deutsche Welle:

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!