Δώρα ζωής σε τρεις ασθενείς χαρίζει με τον θάνατό του, έπειτα από ατύχημα, ο 66χρονος Αλέξης Λεκάτης, από τον Πύργο της Σάμου.

Κι αυτό καθώς η οικογένειά του πήρε τη γενναία απόφαση να δωρίσει όργανά του, για να ανακουφιστούν άλλοι άνθρωποι, που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.

Στις 18 Ιουνίου, ο άτυχος 66χρονος έπεσε την ώρα που περπατούσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Έκτοτε  νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σάμου, όπου, παρά τη μάχη που δόθηκε από τους γιατρούς και το προσωπικό, στις 3 Ιουλίου επήλθε ο εγκεφαλικός θάνατός του.

Οι οικείοι του, ωστόσο, έδειξαν μεγαλείο ψυχής, προσφέροντας όργανά του ως μοσχεύματα!

Το γεγονός αποκάλυψε με επιστολή του ο φίλος του εκλιπόντος, παθολόγος-εντατικολόγος, διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου “Άγιος Παντελεήμων”, Φάμπιο Τζιαρντίνα, που έγραψε τα εξής συγκινητικά λόγια για τον Αλέξη Λεκάτη:

“Αγαπητέ μου φίλε Αλέξη,

Χάθηκες απ’τη ζωή από ένα χαζό ατύχημα, κι εγώ βρέθηκα να είμαι ο τελευταίος γιατρός σου, χωρίς να μπορώ να κάνω πολλά…

Όμως εσύ βρήκες τον τρόπο να προσφέρεις ζωή σ’ έναν άνθρωπο καταδικασμένο από την ηπατική του ανεπάρκεια και να σώσεις άλλους δύο από τη σκλαβιά της αιμοκάθαρσης.

Καλό ταξίδι φίλε Αλέξη!

Θα μας λείψει η παρέα σου.

Ο φίλος σου ο Φάμπιο”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!