Το 9ο κατά σειρά Φεστιβάλ SIMF (Summer Island Movie Festival) έρχεται για να δροσίσει τις θερινές μας βραδιές μεταξύ 20 και 25 Ιουλίου, στην πόλη τη Σάμου.

Ο θεσμός, ο οποίος φέτος περιλαμβάνει εκτός από ταινίες του κλασικού κινηματογράφου, μία συναυλία μουσικής, μία παρουσίαση βιβλίου και την καθιερωμένη βραδιά Ουρανογραφίας, γίνεται σε συνδιοργάνωση της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου με τον δήμο Ανατολικής Σάμου.

Όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στον προαύλιο της πρώην Μαυρογενείου Σχολής στο Μαλαγάρι (εκτός από την Ουρανογραφία), στις 9:00 μμ (προσέλευση μετά τις 8.30μμ), με ελεύθερη είσοδο.

Προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τα θεάματα από το υπουργείο Πολιτισμού. Συγκεκριμένα:

– Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (πληρότητα έως 75%). Για τον λόγο αυτόν θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ώρα προσέλευσης.

– Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι σε όλες τις εκδηλώσεις.

– Κατά την είσοδο και την έξοδο από / προς τα καθίσματα θα πρέπει το κοινό να χρησιμοποιεί προστατευτική μη ιατρική μάσκα.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

20 Ιουλίου, Ουρανογραφία στο μνημείο των Ιερολοχιτών στη Ζωοδόχο Πηγή:

“Παρατηρησιακή αστρονομία και Μυθολογία ουρανού”, με τους Δημήτρη Τσιαγκλή και Αντώνη Παναγιώτου (αναχώρηση 8:30μμ από τον χώρο εκδηλώσεων στο Μαλαγάρι).

21 Ιουλίου, Προβολή ταινίας:

“The man with the golden arm”, με τους: Φρανκ Σινάτρα, Κιμ Νόβακ (δράμα,νουάρ).

22 Ιουλίου, βιβλιοπαρουσίαση: 

Παρουσίαση του βιβλίου “Κάτω στο γιαλό” με διηγήματα των Νίτσας Κιάσσου και Έλσας Χίου, από τον Σύλλογο Μουσικής & Πολιτιστικής Δημιουργίας “Ηδύλη”, με συμμετοχή της χορωδίας του συλλόγου. Ομιλήτριες: Άννα Ασημίνα, Δήμητρα Τριβέλα και οι συγγραφείς.

23 Ιουλίου, Προβολή ταινίας: 

“Τhe appartment”, με τους Jack Lemmon, Sirley Maclein (ρομαντική κωμωδία).

24 Ιουλίου, συναυλία Μουσική Παρέα Σάμου και Ζβούρες: 

“Κέφια ρωμαίικα” με τη Μουσική Παρέα Σάμου (σάμπα-ρούμπα-μποσανόβα-σουίνγκ-ρεμπέτικα-λαϊκά-τσα τσα-αρχοντορεμπέτικα).

Το σχήμα “Ζβούρες” από το Καρλόβασι σε δικές του συνθέσεις

25 Ιουλίου, Προβολή ταινίας:

“Path of glory”, με τον Kirk Douglas σε σκηνοθεσία Stanley Kubrick (αντιπολεμικό).

27 Ιουλίου, Εκδήλωση για την επιστήμη της μηχανικής εκμάθησης. Ώρα έναρξης 20:30.

Θα μιλήσει ο Μανόλης Παναγιώτου.