Η Χριστιάνα Καλογήρου κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θετικά για την προκήρυξη νέας γραμμής η οποία θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο και Βαθύ Σάμου γνωμοδότησε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου.

Η γνωμοδότηση αυτή αφορά στην επόμενη δρομολογιακή περίοδο, που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, για νέα άγονη γραμμή που θα συνδέει το Βόρειο Αιγαίο με τη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας διαπεριφερειακή επικοινωνία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών των νησιών.

Το ΣΑΣ γνωμοδότησε θετικά και για άλλες άγονες γραμμές της νησιωτικής χώρας.

Αναφερόμενος στις γνωμοδοτήσεις αυτές, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, τόνισε πως “σε μια δύσκολη περίοδο, ενισχύουμε, όπως είχαμε δεσμευθεί, την επικοινωνία των νησιών μεταξύ τους, αλλά και με την ηπειρωτική Ελλάδα, δίνοντας νέες πρόσθετες ποιοτικές λύσεις στους κατοίκους τους, αλλά και σε χιλιάδες επισκέπτες. Ο εκσυγχρονισμός των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της χώρας συνεχίζεται σταθερά”.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών συμμετείχε και η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, που σε φωτογραφία και σχετική ανάρτησή της αναφέρει:

“Γνωμοδοτήθηκαν οι όροι και τα χαρακτηριστικά της προκήρυξης των άγονων γραμμών της δρομολογιακής περιόδου από 1-11-2020 έως 30-10-2021.

Σταθερή η προσπάθεια για την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του ακτοπλοϊκού δικτύου των άγονων γραμμών για την ενίσχυση της ανάπτυξης των νησιών με όρους εδαφικής και κοινωνικής συνοχής.

Kάνουμε το καλύτερο δυνατό για την υποστήριξη των νησιωτών μας”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!