fbpx

Σαμιώτικα κρασιά για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Τα σαμιώτικα κρασιά του Ε.Ο.Σ.Σ απόλαυσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψή της στο Αγαθονήσι τη Δευτέρα.

Καταρχήν ο δήμαρχος Αγαθονησίου, Βαγγέλης Κόττορος, της δώρισε μία φιάλη Samos Nectar, ένα από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο από υπερώριμο, λιαστό μοσχάτο σταφύλι της Σάμου, παλαιωμένο επί 6 χρόνια σε δρύινα βαρέλια, ενώ δοκίμασε άλλα δύο περίφημα κρασιά του Ε.Ο.Σ.Σ, τις “Ψηλές Κορφές” και το “Samos Vin Doux” στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν της

Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε το φυλάκιο του Αγαθονησίου, όπου συνομίλησε με τους οπλίτες και ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Η πρόεδρος υπογράμμισε την τιμή και την υπερηφάνεια που νιώθει ευρισκόμενη στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου:

Νιώθω τιμή και υπερηφάνεια που βρίσκομαι σήμερα εδώ και απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φρουρούς των συνόρων μας. Τους μαχητές της πρώτης γραμμής, που με αποφασιστικότητα, ψυχραιμία, αυταπάρνηση και υψηλό φρόνημα υπερασπίζονται την εθνική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, χωρίς να πτοούνται από προκλήσεις και απειλές. Χάρη σε σας, καθώς και στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, οι Έλληνες, όπου και αν βρίσκονται, μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι ότι η χώρα μας είναι και θα παραμείνει πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή“, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσφέρθηκε ένα από τα διεθνώς βραβευμένα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου καθώς ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Αγαθονησίου, παρουσία του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου, του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του καθηγούμενου Πάτμου, αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου, Κύριλλου.

Το Samos Nectar είναι ένα βαθύ κεχριμπαρένιο κρασί που ελίσσεται μεταξύ αρωμάτων σταφίδας, δαμάσκηνων και καβουρντισμένης κανέλλας, ενώ στη γεύση παρουσιάζονται στοιχεία  καραμέλας βουτύρου, σταφίδας, καρυδιού, ώριμου πορτοκαλιού, ακόμα και γαρύφαλλου, μπλεγμένα με τη γλυκύτητα και «ντυμένα» με εκπληκτική μεταλλικότητα που του δίνει μία εντελώς διαφορετική διάσταση.

Στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν της, η κ. Σακελλαροπούλου αλλά και οι εκπρόσωποι των αρχών γεύτηκαν συνοδεία θαλασσινών τις πολύτιμες “Ψηλές Κορφές”, ένα λευκό ξηρό μοσχάτο κρασί από τους καλύτερους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου, ενώ  στο κλείσιμο της επίσκεψής της, το γλυκόπιοτο και πολυβραβευμένο “Samos Vin Doux” έκλεψε και πάλι τις εντυπώσεις!

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σχολίασε χαρακτηριστικά: “Οι Έλληνες ακρίτες, οι νησιώτες είναι άνθρωποι περήφανοι και χαμογελαστοί, που ζουν από τη θάλασσα και τη γη… Από το μόχθο τους και την αγάπη για τον τόπο τους…  Που επιμένουν να αγωνίζονται, να ονειρεύονται, να σχηματίζουν μία ζωντανή δραστήρια κοινότητα και παράλληλα να είναι θεματοφύλακες των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων…

Αξίζει να σημειωθεί πως “τα κρασιά των θεών”, τα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, αποτελούν “τα κρασιά των ηγετών”, καθώς διακεκριμένες προσωπικότητες από διάφορα κράτη -όπως ο πρ. πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Eμμανουέλ Μακρόν, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο πρ. πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κ.ά- τα επιλέγουν και τα τιμούν στα επίσημα δείπνα και όχι μόνο.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!