Υπηρεσιακή επίσκεψη στην Σάμο πραγματοποίησε πριν από λίγες μέρες ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Κατά την παραμονή του στο νησί επισκέφτηκε διάφορα χωριά και συναντήθηκε με τους τοπικούς αιρετούς και κατοίκους τους, έλαβε γνώση για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και ενημέρωσε για την εξέλιξη έργων και τον προγραμματισμό που υπάρχει για τα έργα που εκκρεμούν από την Περιφερειακή Αρχή.

Πιο συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης επισκέφτηκε τους Σπαθαραίους, τον Πύργο, τους Κουμαραδαίους, τους Μαυρατζαίους, την Χώρα όπου συνάντησε τον αντιδήμαρχο Πυθαγορείου, Βασίλη Βαλκαμλή, το Καρλόβασι , τα Κοντέικα , τα Κουμέικα, στα οποία υπήρξε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Δυτικής Σάμου, Δημήτρη Βολακάκη, και τον πρών αντιπεριφερειάρχη, Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, τον όρμο Κουμέικων και τον Πλάτανο.

Στην πόλη της Σάμου πραγματοποίησε συναντήσεις με υπηρεσιακούς φορείς της Περιφέρειας, το προεδρείο της Κοινότητας Σαμίων και της Κοινότητας Βαθέος, παρουσία του αντιδημάρχου, Γιώργου Διονυσίου.

Επιπλέον ο κ. Μουτζούρης επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο, τον λιμενάρχη Σάμου καθώς και τον αστυνομικό διευθυντή Σάμου.

Στο Καρλόβασι ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε συνάντηση και με τον σύλλογο οδηγών ταξί της πόλης ενώ επισκέφτηκε και εντυπωσιάστηκε από το Λαογραφικό Μουσείο Κουμέικων και την εξαιρετικά πετυχημένη προσπάθεια των κατοίκων να δημιουργήσουν ένα τόσο σημαντικό χώρο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τέλος ο κ. Μουτζούρης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Παπαϊωάννου και συζήτησε την προοπτική συνεργασίας για την δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων από κοινού στη Σάμο και το Πήλιο το 2021.

Μετά την επίσκεψή του στην Σάμο ο περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μετά από περίπου 20 μέρες βρίσκομαι ξανά στη Σάμο για να γυρίσω τα χωριά της, θέλοντας να δείξω την προτεραιότητα που δίνουμε ως Περιφερειακή Αρχή στην φωνή των πολιτών της Περιφέρειάς μας.

Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να ακούμε και να αφουγκραζόμαστε τους προβληματισμούς των κατοίκων και από την μεριά μας χωρίς αμετροεπείς υποσχέσεις και πάντοτε λέγοντας την αλήθεια κοιτάζοντας στα μάτια να ικανοποιούμε και να επιλύουμε με όσες δυνάμεις έχουμε τα θέματα που προκύπτουν. Σύντομα θα βρίσκομαι πάλι στη Σάμο“.

Υπογραφή συμβάσεων για έργα στη Σάμο υπέγραψε ο περιφερειάρχης

Μετά την επίσκεψή του στη Σάμο, τη Δευτέρα, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, υπέγραψε τις παρακάτω συμβάσεις που αφορούν την Π.Ε. Σάμου:

(1) Προμήθεια επίπλωσης αιθουσών Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου, ύψους δαπάνης 73.008 €.

(2) Εκπόνηση μελέτης Ε.Ο. Σάμου – Καρλοβάσου, Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου, αμοιβής 163.070 € πλέον Φ.Π.Α.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στη Σάμο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here