Στη Σάμο βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής για σύντομη επίσκεψη στον διεθνή αερολιμένα “Αρίσταρχος” ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός συντόνισε στο αεροδρόμιο σύσκεψη με τη συμμετοχή των στελεχών του αεροδρομίου και των αρμόδιων τοπικών φορέων, εν όψει του ανοίγματος και των πτήσεων εξωτερικού από την Τετάρτη 1η Ιουλίου, ώστε οι αφίξεις να γίνονται με ασφάλεια και να μην περάσουν, ει δυνατόν, εισαγόμενα κρούσματα Covid-19 στο νησί.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, δεδομένης της κυβερνητικής προτεραιότητας για τουρισμό με διασφαλισμένη παράλληλα τη δημόσια υγεία, κλιμάκιο υγειονομικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων θα αναλάβει να διενεργεί και στη Σάμο, στο αεροδρόμιο, καθημερινά 50 δειγματοληπτικά τεστ σε ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους.

“Ξεκάθαρη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξει ο τουρισμός και να στηρίξουμε τα νησιά σε αυτήν την  προσπάθεια. Θα γίνει, όμως, χωρίς καμιά έκπτωση στη δημόσια υγεία. Τα βήματα θα είναι προσεχτικά. Η χώρα μας είναι ένα βήμα μπροστά στη διαχείριση της κρίσης και αυτό πρέπει να το περιφρουρήσουμε με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και την ψυχραιμία που απαιτείται” δήλωσε ο υφυπουργός.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Σάμο, ο κ. Χαρδαλιάς, παρουσία και του υποστράτηγου ΠΣ, συντονιστή επιχειρήσεων σε Αιγαίο-Κρήτη, με έδρα στη Σάμο, Ιωάννη Σταμούλη, είδε και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αεροδρομίου και είχε συνεργασία για την πορεία της αντιπυρικής περιόδου.

Φωτογραφίες: Ι. Σταμούλης/Facebook

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!