fbpx

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ-Γυμνάσιο Καρλοβάσου: “Ματ” στον κορωνοϊό!

Μπορεί η περίοδος μετά τη χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να μην είναι εύκολη για τα παιχνίδια, στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου όμως οι μαθητές χάρηκαν το σκάκι, ακολουθώντας τις οδηγίες της ΕΣΟ, κάνοντας… ματ στον κορωνοϊό, που είχε περιορίσει τις σκακιστικές δραστηριότητες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην  πραγματικότητα, το σκάκι, παρόλο που αναμφίβολα περιορίστηκε την περίοδο της καραντίνας, ολοκληρωτικά δεν σταμάτησε ποτέ, καθώς οι μικροί σκακιστές αναζήτησαν άλλους τρόπους για να απολαμβάνουν τις παρτίδες τους.

Δημιούργησαν τη σκακιστική ομάδα “Μιχαήλ Μποτβίνικ” (προς τιμήν του 6ου παγκόσμιου πρωταθλητή – γκράφιτι του οποίου υπάρχει στο σχολείο) στην πλατφόρμα www.lichess.org, όπου έπαιζαν τις παρτίδες τους, συμμετείχαν στο ετήσιο διαδικτυακό τουρνουά του ICCF (7ο κατά σειρά), ενώ δημιουργήθηκε και μια “σκακιστική” κυψέλη στην ψηφιακή πλατφόρμα e-me.

Έπειτα, λοιπόν, από πολύ καιρό οι μικροί σκακιστές έδωσαν ραντεβού στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου το πρωί της περασμένης Δευτέρας, φόρεσαν τα γάντια και τις μάσκες τους κι έπαιξαν ένα σκακιστικό τουρνουά 5 γύρων, απολυμαίνοντας τα κομμάτια μετά από κάθε παρτίδα.

Σε αυτό, το πρώτο μετά Covid-19 τουρνουά το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αργύρης Στασινής από την α’ τάξη, το ασημένιο ο Αποστόλης Γιαννούλης της γ’ τάξης, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Άγγελος Καλατζής της α’ τάξης.

Οι σκακιστικές δραστηριότητες συνεχίστηκαν την Πέμπτη με έναν σκακιστικό αγώνα επίδειξης σιμουλτανέ, στον οποίο οι μικροί μαθητές αντιμετώπισαν τον πολύ ισχυρό σκακιστή και αντιπρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου Βαγγέλη Καραΐσκο.

Οι μικροί μαθητές μπορεί να πέτυχαν μόνο μια ισοπαλία σε αυτόn τον αγώνα επίδειξης, χάρηκαν όμως ιδιαιτέρως αυτό το παιχνίδι, καθώς το να παίζει κανείς με έναν τόσο ισχυρό σκακιστή, είναι σίγουρα κάτι που μόνο θετικά του προσφέρει, άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα.

Το επόμενο σκακιστικό ραντεβού δόθηκε για κάποιο καλοκαιρινό τουρνουά στην πλατεία Καρλοβάσου, με την απαραίτητη συνοδεία παγωτού!

Κείμενο-φωτογραφίες: Νίκος Ροκοπάνος

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!