Την προοπτική συνεργασίας για τη δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων από κοινού στη Σάμο και το Πήλιο το 2021 συζήτησε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου, Στέργιος Παπαϊωάννου, στη συνάντησή του στη Σάμο με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, και τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Πανουράκη.

Γευσιγνωσία, χορούς, τραγούδια, μουσική, ήθη και έθιμα το γλωσσικό ιδίωμα της Σάμου και το Πηλίου θα βρεθούν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων.

Θα συμμετέχουν και οι δήμοι Νοτίου Πηλίου και Σάμου, καθώς επίσης οι περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου εμφανίστηκε “πολύ ευχαριστημένος που ενόψει των 200 ετών από την απελευθέρωση της πατρίδας μας θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε αυτές της εκδηλώσεις με την ακριτική Σάμο. Ο τίτλος των εκδηλώσεων θα είναι «Από το Πήλιο μέχρι τη Σάμο με έναν χορό κι ένα τραγούδι». Ευχαριστώ την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον δήμο Ανατολικής Σάμου για την επίτευξη τον κοινών στόχων.

Ο κ. Παπαϊωάννου είχε ανάλογη σύσκεψη και στο δημαρχείο στο Βαθύ, με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Διονυσίου και υπηρεσιακά στελέχη και συμβούλους της δημοτικής Αρχής.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος ανέπτυξε τις δράσεις του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου, ενώ και συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων με τον δήμο και άλλους φορείς του νησιού, ώστε να μεταφερθούν απ’ τη μια περιοχή στην άλλη τα ήθη και τα έθιμα, ο τρόπος ζωής, τα προϊόντα, η γαστρονομία, ο πολιτισμός και η παράδοση, αλλά και η τεχνογνωσίας σε θέματα περιβάλλοντος, εθελοντισμού και πυροπροστασίας.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!