fbpx

“Τουρισμός Για Όλους”: Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις συμμετοχής – 1.955 οι πάροχοι καταλυμάτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των παρόχων καταλυμάτων για το πρόγραμμα “Τουρισμός Για Όλους” του υπουργείου Τουρισμού. Οι αιτήσεις ανέρχονται σε 1.955, αριθμός που, σύμφωνα με το υπουργείο, ξεπερνά κάθε αρχική προσδοκία.

Οι αιτήσεις καλύπτουν όλες τις περιφέρειες της χώρας κι αφορούν σε όλες τις κατηγορίες (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.ά.).

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους δικαιούχους του προγράμματος να μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια μεγάλη ποικιλία το ιδανικό για τις ανάγκες τους κατάλυμα.

Στο Βόρειο Αιγαίο συμμετοχή δήλωσαν 119 πάροχοι καταλυμάτων. Στην υπόλοιπη χώρα οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι είναι:

Με το πρόγραμμα “Τουρισμός Για Όλους”, το μεγαλύτερο τα τελευταία χρόνια πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει 30 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε 250.000 δικαιούχους και ωφελούμενούς τους να απολαύσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών σε μια σειρά από πανέμορφους προορισμούς σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα έχει μια διττή στόχευση, καθώς, εκτός από τους 250.000 δικαιούχους, αποσκοπεί στην τόνωση της τουριστικής κίνησης προς όφελος και των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου κι απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων, εφόσον το 90% των πολιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.

Το κριτήριο είναι 16.000 ευρώ για ετήσιο ατομικό εισόδημα και από 28.000 για το οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο, 33.000 για τρίτεκνες οικογένειες και 38.000 για πολύτεκνες οικογένειες.

Επιδοτούνται κατά το ήμισυ του μισθώματος 4 διανυκτερεύσεις, φτάνοντας συνολικά στα 120 ευρώ ανά άτομο. Υπολογίζεται ότι η υλοποίηση του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους” θα παρέχει εφέτος περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 5 Ιουλίου και θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr

Κοινωνικός Τουρισμός: Μεγάλη η συμμετοχή

Στο μεταξύ, “σπάνε κάθε ρεκόρ, σε σχέση με άλλες χρονιές στο παρελθόν, οι αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2020-2021” δηλώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως αναφέρει,  σε μόλις 24 ώρες, οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπέρασαν ήδη τις 110.000.

Υπενθυμίζεται ότι το φετινό πρόγραμμα του ενισχυμένου και διευρυμένου κοινωνικού τουρισμού αφορά 300.000 δικαιούχους και, για πρώτη φορά, επιδοτεί και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

“Καλούμε εργαζόμενους και ανέργους, όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και καταλύματα, αλλά και ακτοπλοϊκές εταιρείες, να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 2.7.2020. Ο κοινωνικός τουρισμός, ειδικά φέτος, συμφέρει όλους και θα στηρίξει έμπρακτα επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας” σημειώνει ο υπουργός Εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!