fbpx

Συναντήθηκαν στην Αθήνα Νότης Μηταράκης-Γιώργος Στάντζος (φωτογραφίες)

Συνάντηση στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στην Αθήνα, είχαν την Πέμπτη ο υπουργός Νότης Μηταράκης, κι ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Σύμφωνα με το υπουργείο, “η συνάντηση έλαβε χώρα σε εποικοδομητικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά το επίπεδο συνεργασίας που διατηρούν”.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο οριστικός τερματισμός λειτουργίας του ΚΥΤ Σάμου, καθώς και τα έργα για την απομάκρυνση των άδειων σκηνών από την περιοχή.

Ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου για την πρόοδο των έργων της κλειστής ελεγχόμενης δομής στην περιοχή Ζερβού, η δημιουργία της οποίας, σύμφωνα με το υπουργείο, “αποτελεί κοινή προτεραιότητα του δήμου και της κυβέρνησης”.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε ότι “για εμάς, πρόκειται για μια δομή πρότυπης λειτουργίας, καθώς θα εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και θα ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας, τόσο για τους διαμένοντες, όσο και για την τοπική κοινωνία”.

Τέλος, ο κ. Μηταράκης στάθηκε στην επικείμενη καμπάνια του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού για την τουριστική προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου και κατ’ επέκταση της Σάμου, που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Μητσός, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, κι ο Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων, Ευάγγελος Κωνσταντίνου.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως “έχουμε καλή συνεργασία και συζητήσαμε μεταξύ άλλων για τον οριστικό τερματισμό λειτουργίας του ΚΥΤ Σάμου, αλλά και για την πορεία των έργων στην κλειστή ελεγχόμενη δομή στη «Ζερβού»”.

Δείτε στιγμιότυπα!

Φωτογραφίες: Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!