Την πρώτη για το φετινό καλοκαίρι προειδοποίηση για πυρκαγιές στη Σάμο γνωστοποίησε η Γενική Γενική Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει, για αύριο Παρασκευή 26 Ιουνίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Σάμο, Ικαρία, Χίο, Αττική, Βοιωτία, Κόρινθο και Εύβοια.

Στο μεταξύ, ξεκάθαρος για τις ποινές που προβλέπονται σε περίπτωση πυρκαγιάς, έστω από αμέλεια, είναι σε ανάρτησή του ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής επιχειρήσεων του ΠΣ σε Αιγαίο-Κρήτη, με έδρα στη Σάμο.

Όπως αναφέρει, “διοικητικά πρόστιμα αξίας από 200 έως και 5.000 ευρώ επιβάλλουν πλέον οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες για την παράβαση των πυροσβεστικών διατάξεων, σύμφωνα με την 19/2020 Π.Δ.. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο διπλασιάζεται. Ενδεικτικά, σε μια επιχείρηση κατηγορίας κινδύνου c, η πλημμελής λειτουργία των φορητών πυροσβεστήρων επιφέρει πρόστιμο 200 ευρώ, η μη τήρηση του απαιτούμενου δείκτη πυραντίστασης επιφέρει πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Σε μια μέρα με δείκτη επικινδυνότητας 4, το άναμμα φωτιάς-απόρριψη αναμμένου τσιγάρου σε ξηρά χόρτα επιφέρει πρόστιμο 450 ευρώ, ενώ η καύση απορριμάτων ή η δημιουργία χώρου απόρριψής τους σε χώρους εφαρμογής της 9/2000 Π.Δ. επιφέρει πρόστιμο 1.500 ευρώ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here