fbpx

Πρώτο “καμπανάκι” για πυρκαγιές στη Σάμο – Σταμούλης: Πρόστιμα 5.000 ευρώ

Την πρώτη για το φετινό καλοκαίρι προειδοποίηση για πυρκαγιές στη Σάμο γνωστοποίησε η Γενική Γενική Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει, για αύριο Παρασκευή 26 Ιουνίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Σάμο, Ικαρία, Χίο, Αττική, Βοιωτία, Κόρινθο και Εύβοια.

Στο μεταξύ, ξεκάθαρος για τις ποινές που προβλέπονται σε περίπτωση πυρκαγιάς, έστω από αμέλεια, είναι σε ανάρτησή του ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής επιχειρήσεων του ΠΣ σε Αιγαίο-Κρήτη, με έδρα στη Σάμο.

Όπως αναφέρει, “διοικητικά πρόστιμα αξίας από 200 έως και 5.000 ευρώ επιβάλλουν πλέον οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες για την παράβαση των πυροσβεστικών διατάξεων, σύμφωνα με την 19/2020 Π.Δ.. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο διπλασιάζεται. Ενδεικτικά, σε μια επιχείρηση κατηγορίας κινδύνου c, η πλημμελής λειτουργία των φορητών πυροσβεστήρων επιφέρει πρόστιμο 200 ευρώ, η μη τήρηση του απαιτούμενου δείκτη πυραντίστασης επιφέρει πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Σε μια μέρα με δείκτη επικινδυνότητας 4, το άναμμα φωτιάς-απόρριψη αναμμένου τσιγάρου σε ξηρά χόρτα επιφέρει πρόστιμο 450 ευρώ, ενώ η καύση απορριμάτων ή η δημιουργία χώρου απόρριψής τους σε χώρους εφαρμογής της 9/2000 Π.Δ. επιφέρει πρόστιμο 1.500 ευρώ”.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!