Το Σάββατο 27 Ιουνίου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τον ήρωα Στρατιώτη Πεζικού, Βασίλη Ραχούτη, που έχασε τη ζωή του τον Σεπτέμβριο του 2020, βοηθώντας συνανθρώπους του στο πολύνεκρο ναυάγιο του “Εξπρές Σαμίνα”.

Η επιμνημόσυνη δέηση θα ψαλεί στις 11.30 το πρωί στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονα Καμμένων Βούρλων.

Μετά το πέρας της, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στην ομώνυμη προτομή.

 

Η ηρωική πράξη του Βασίλη Ραχούτη

26/9/2000: Μια ημερομηνία που έχει μείνει ανεξίτηλη στις μνήμες των Ελλήνων για τη μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στη θέση “Πόρτες” ανοιχτά της Πάρου.

Στις 22:15’ το Ε/Γ-Ο/Γ “Εξπρές Σάμινα” της εταιρείας Minoan Flying Dolphins παρεκκλίνει της καθορισμένης πορείας του και προσκρούει στο σύμπλεγμα των παραπάνω βραχονησίδων.

Σε ένα βράδυ που χάθηκαν 81 ψυχές, μία εκ των οποίων του Βασίλη Ραχούτη, ο οποίος μαζί με άλλους 20 συναδέλφους του στρατιώτες επέστρεφαν στη Σάμο από την άδειά τους.

Ο Βασίλης πάλεψε με τα κύματα, το σκοτάδι και το κρύο και έσωσε πολλούς ναυαγούς. Στην τελευταία του προσπάθεια για να σώσει ένα μωράκι, έχασε τις αισθήσεις του. Δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε σώσει τη μητέρα του μωρού.

Στη μνήμη του έχει στηθεί προτομή στα Καμένα Βούρλα, προκειμένου ο κόσμος να θυμάται και να γνωρίζει τους ήρωες που γέννησε αυτός ο τόπος.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!