Η παρουσίαση της εκστρατείας τουριστικής προβολής που ξεκίνησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον τίτλο “Πάμε Βόρειο Αιγαίο για διακοπές αλλιώς” έγινε το απόγευμα της Παρασκευής σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης από τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, και τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, Νίκο Νύκτα.

Η Σάμος, η Λέσβος, η Λήμνος, η Χίος, η Ικαρία, ο Αγ. Ευστράτιος, τα Ψαρά, οι Φούρνοι, Οινούσσες είναι νησιά με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και απίστευτο φυσικό κάλλος. Τα νησιά αυτά, που δοκιμάστηκαν και σήκωσαν το βάρος του προσφυγικού και μεταναστευτικού, καλούν τους Έλληνες να τα επισκεφτούν και να τα γνωρίσουν.

Ο κ. Μουτζούρης δήλωσε πως πρόκειται για νησιά ταλαιπωρημένα που φυλούν Θερμοπύλες για την Ελλάδα και την Ευρώπη και έχουν την ανάγκη να νιώσουν την αλληλεγγύη των Ελλήνων.

 

“Φέτος περιμένουμε στα νησιά να κατακλυστούν”

«Είμαστε εδώ για θυμίσουμε στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας ότι αυτά τα νησιά στέκονται εδώ και πέντε χρόνια φύλακες των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης στις επελάσεις που γίνονται από ανθρώπους που εισέρχονται στη χώρα μας με έναν τρόπο παράνομο, έχουν ταλαιπωρηθεί αυτά τα νησιά και δικαιούνται να έχουν την υποστήριξη και παρουσία των ελλήνων ώστε να φανεί η συμπαράσταση και η αρωγή τους» σημείωσε και συνέχισε: «φέτος το καλοκαίρι περιμένουμε στα νησιά του πολιτισμού, της γαστρονομίας, του Ομήρου, του Πυθαγόρα, του Επίκουρου, της Ήρας, του Ελύτη, του Μυριβήλη, να κατακλυστούν από τη Βόρεια Ελλάδα».

 

Καβάλα: Το κέντρο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Βορείου Ελλάδας

Οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδέψουν στα νησιά με τρία πλοία που θα εκτελούν δρομολόγια όλη τη σαιζόν από την Καβάλα, η οποία όπως είπε ο Περιφερειάρχης έχει γίνει το κέντρο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Βορείου Ελλάδας, μιας και δεν γίνονται δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη.

Σημείωσε, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, ότι δεν βλέπει οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να είναι ευνοϊκά διακείμενες στη σκέψη για ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, εκτός όπως υπογράμμισε αν η γραμμή είναι επιδοτούμενη από το κράτος.

Τόνισε ακόμη ότι εκτός από την ακτοπλοϊκή σύνδεση από την Καβάλα υπάρχει η αεροπορική σύνδεση από Θεσσαλονίκη για Σάμο, Λέσβο και Χίο.

Αισιοδοξία για τη σεζόν

Ο κ. Μουτζούρης δήλωσε αισιόδοξος ότι η σαιζόν θα είναι καλή εκτός από κάποια ξενοδοχεία, όπως είπε, κυρίως στα Σάμο, που δουλεύουν με ξένους τουρίστες και ενδέχεται να μην ανοίξουν λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει.

Στην διαφημιστική καμπάνια συμμετέχουν αφιλοκερδώς γνωστές προσωπικότητες που έχουν διακριθεί στον χώρο των τεχνών, της τηλεόρασης, του αθλητισμού και έλκουν την καταγωγή τους από τα νησιά όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Στέλιος Ρόκκος, η Μιμή Ντενίση και ο Γιώργος Αυτιάς.

Πηγή: thessnews.gr

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!