Φωτογραφία από το VoreioAigaio.ert.gr

Φορείς, δημοτικές παρατάξεις και κάτοικοι της Ικαρίας συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στον μικρό μώλο του Αγίου Κηρύκου, σχημάτισαν αλυσίδα και εμπόδισαν τον παιδίατρο να αναχωρήσει για τη Σάμο.

Η μετακίνηση του παιδιάτρου έγινε μετά από απόφαση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ, Χρήστου Ροϊλού, ο οποίος με έγγραφό του, από την Τετάρτη ζήτησε τη μετακίνηση για 2 εβδομάδες (από 13 έως και 25/6) του νεοαφιχθέντος δεύτερου παιδιάτρου του Νοσοκομείου Ικαρίας για το Νοσοκομείο της Σάμου, με στόχο την κάλυψη επειγουσών αναγκών του εκεί παιδιατρικού τμήματος.

Το πλοίο αναχώρησε για την Σάμο χωρίς τον γιατρό και οι άντρες του Λιμεναρχείου Αγίου Κηρύκου τον οδήγησαν στα γραφεία τους, για κατάθεση.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, Νίκος Στεφανής, σε ανακοίνωσή του για το θέμα του παιδιάτρου ανάφερε: “Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους του Νομού Σάμου ότι με το  8817/09-06-2020 εξαιρετικά επείγον έγγραφό μας, ζητήθηκε από τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου,  η ενίσχυση του Νοσοκομείου μας με Παιδίατρο από 10-06-2020 έως 19-06-2020, λόγω αναρρωτικής άδειας που έλαβε η μοναδική Παιδίατρος που υπηρετεί στο Νοσοκομείο, και η οποία καλύπτει τη θέση αυτή από το Δεκέμβριο του 2018 έως και σήμερα μόνη της.

Έχουν προκηρυχθεί θέσεις τόσο για μόνιμο όσο και για επικουρικό ιατρικό προσωπικό ειδικότητας Παιδιατρικής χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο  ενδιαφέρον από ιατρό.

Δυστυχώς ενώ υπήρξε μετακίνηση παιδίατρου από το ΓΝ- ΚΥ Ικαρίας από σήμερα 13-06-2020 έως και 25-06-2020 αυτό δεν κατέστη δυνατόν διότι συνδικαλιστικοί φορείς της Ικαρίας δεν επέτρεψαν την επιβίβαση του Παιδιάτρου στο πλοίο της γραμμής .

Στο ΓΝ -ΚΥ Ικαρίας υπηρετούν αυτή τη χρονική στιγμή δυο Παιδίατροι και ο ένας που θα έρχονταν στο νησί μας θα έλυνε το πρόβλημα προσωρινά για δώδεκα μόνο ημέρες και  δεν θα δημιουργούνταν προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Ικαρίας. Η κάλυψη Παιδιάτρου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου έχει πλέον καταντήσει να συζητιέται παντού. Είναι κάτι που μπορεί να το λύσουμε προσωρινά μόνοι μας έστω και για λίγο. Δεν είναι δυνατόν να φθάνουμε στα άκρα.

Κάνουμε έκκληση να μην δημιουργούνται  προβλήματα και εντάσεις εκεί που ζητείται προσωρινή λύση έτσι ώστε να λειτουργήσουν ομαλά και εύρυθμα τα τμήματα της Παιδιατρικής και Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας.

Δεν θα σταματήσουμε να επιζητούμε οριστική λύση του προβλήματος ώστε στο μέλλον να μη ξαναδημιουργηθούν τέτοιου είδους καταστάσεις“.

Με πληροφορίες από το voreioaigaiο.ert.gr

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!