Ένα δροσερό ζελέ με μοσχάτο Σάμου και φρούτα, που ολοκληρώνει ιδανικά κάθε καλοκαιρινό γεύμα παρουσιάζει στη σελίδα η σεφ Ιωάννα Σταμούλου στο OliveMagazine.gr.

Δείτε κι εσείς πώς μπορείτε να φτιάξετε το ζελέ!

Υλικά

  • 200 γρ. φράουλες σε κομματάκια + 4 ολόκληρες για το σερβίρισμα
  • 1 μπανάνα, σε ροδέλες
  • Μερικά φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας
  • 600 ml μοσχάτο Σάμου
  • 200 ml χυμό πορτοκάλι
  • Φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 20 γρ. ζελατίνα μουλιασμένη σε λίγο κρύο νερό
  • 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τη ζελατίνα για 5-6 λεπτά σε κρύο νερό. Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το βάζετε στη φωτιά. Φτιάχνετε ένα σιρόπι στο οποίο προσθέτετε τη φλούδα του λεμονιού και το γλυκάνισο. Όταν πάρει την πρώτη βράση το σιρόπι προσθέτετε τους χυμούς του πορτοκαλιού και του λεμονιού.

Όταν ξαναπάρει βράση, το κατεβάζετε από τη φωτιά, το σουρώνετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τις ζελατίνες και ανακατεύετε για να διαλυθούν εντελώς. Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε πολύ καλά.

Μοιράζετε τα φρούτα σε οκτώ ποτήρια. Αν δεν σας αρέσουν τα συγκεκριμένα, χρησιμοποιείτε άλλα φρούτα της επιλογής σας. Προσθέτετε δυο τρία φυλλαράκια δυόσμου σε κάθε ποτήρι και τα απογεμίζετε μέχρι πάνω με το ζελέ του κρασιού. Τα φρούτα θα ανέβουν στην επιφάνεια.

Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια μεταφέρετε τα ποτήρια σε δίσκο και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 ώρες. Σερβίρετε το κάθε ποτήρι με μια φράουλα κομμένη στη μέση ή με κορφούλες δυόσμου.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης – Food styling: Aντωνία Κατή

Πηγή: OliveMagazine.gr

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!