Την ανάγκη στήριξης των καταστημάτων της Σάμου τονίζει με ανακοίνωσή της η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα ότι:

Το νησί μας έμεινε αλώβητο από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Ο παράγοντας που συνέβαλε καθοριστικά στην αίσια έκβαση, ήταν η έγκαιρη απαγόρευση των μετακινήσεων προς τα νησιά. Τώρα, που άρθηκαν οι περιορισμοί, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και σχολαστική τήρηση των προστατευτικών μέτρων.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α επέλεξε να στηρίξει, χωρίς ενδοιασμούς και κομματικούς υπολογισμούς τα υγειονομικά μέτρα, που αποφάσισε η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων, δίνοντας ένα παράδειγμα σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης, πρωτόγνωρο για τα πολιτικά μας ήθη.

Ταυτόχρονα, μελέτησε τις αναμενόμενες οικονομικές και κοινωνικές αρνητικές συνέπειες του lockdown και εκπόνησε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι», με κεντρική φιλοσοφία την έγκαιρη και γενναία κρατική χρηματοδότηση εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Η αναγκαιότητα επαρκούς οικονομικής στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, αποκτά δραματικό και επείγοντα χαρακτήρα στο νησί μας, διότι η οικονομία του είναι σε σημαντικό βαθμό εξαρτημένη από τον τουρισμό, ο οποίος θα υποστεί καθίζηση. Εκτός από τη διεκδίκηση από το κράτος, πιστεύουμε, ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα κίνημα και να καλλιεργηθεί μια φιλοσοφία έμπρακτης στήριξης όσων έχουν ανάγκη, από όσους έχουν δυνατότητα.

 Εκτιμούμε, ότι τα εμπορικά καταστήματα του νησιού, μικρές επιχειρήσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία, θα βρεθούν σε δυσχερή θέση για συγκεκριμένους λόγους:

  1. Δεν έχουν προλάβει να ανανήψουν από την απότομη και παρατεταμένη μείωση των εσόδων στα χρόνια των μνημονίων.
  2. Ο μηδενισμός των εισπράξεων για σχεδόν δυο μήνες, ενώ οι υποχρεώσεις έτρεχαν, είναι δύσκολα διαχειρίσιμος από μικρές επιχειρήσεις, χωρίς ισχυρά αποθεματικά και με δύσκολη ή καθόλου πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα.
  3. Η ανάσα που πήραν τα τρία τελευταία χρόνια από την αύξηση του τουρισμού, θα είναι φέτος πολύ περιορισμένη.
  4. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αυξήθηκε κατακόρυφα η αναζήτηση και η παραγγελία προϊόντων από το διαδίκτυο, εμπεδώνοντας μια καταναλωτική έξη, που αν δεν αντιστραφεί, θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη βιωσιμότητα των μαγαζιών στο νησί.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να προτιμούν για τα ψώνια τους τα μαγαζιά του νησιού μας, αποφεύγοντας, στο μέτρο του δυνατού, τις ηλεκτρονικές παραγγελίες και τα παραρτήματα των μεγάλων αλυσίδων. Θα βγούμε πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από αυτή την δοκιμασία, αν βοηθάμε και στηρίζουμε, όσο μπορούμε ο ένας τον άλλον.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!