Τη λήψη ειδικών και αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση βιολογικών κινδύνων που προέρχονται από τον Covid-19, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης υγείας, πιστοποίησε, μέσω ειδικής σήμανσης από τον οργανισμό πιστοποίησης Bureau Veritas, ο ακτοπλοϊκός όμιλος Attica Group, που εξυπηρετεί και τη γραμμή της Σάμου με τα πλοία της Blus Star Ferries.

Η Attica Group, μητρική εταιρεία των Superfast Ferries, Blue Star Ferries και Hellenic Seaways, δηλώνει πως, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο επιβατικό κοινό, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έλαβε όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των επιβατών και των πληρωμάτων των πλοίων του στόλου της, σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ κι όλες τις αρμόδιες Αρχές.

Όπως αναφέρει ο όμιλος, η Attica Group προχωρά ένα ακόμη βήμα προκειμένου να επικυρώσει την ποιότητα και αξιοπιστία που την έχουν καθιερώσει στο επιβατικό κοινό ως κορυφαίο πάροχο θαλασσίων επιβατηγών μεταφορών, εφαρμόζοντας, σε συνεργασία με τη Bureau Veritas (BV), παγκόσμιο ηγέτη σε υπηρεσίες δοκιμών, επιθεώρησης και πιστοποίησης (ΤΙC), την υπηρεσία “Restart your business with BV”.

Η νέα υπηρεσία “Restart your business with BV” έχει ως στόχο την αντιμετώπιση βιολογικών κινδύνων που τίθενται τόσο από τον Covid-19, όσο και από άλλες λοιμώξεις, παρέχοντας διαδικασίες και μέτρα που στοχεύουν στην προστασία της ανθρώπινης υγείας. Η νέα υπηρεσία περιλαμβάνει ένα πλαίσιο πρότυπων διαδικασιών, που μετά από αυστηρούς ελέγχους και πιστοποίηση, επικυρώνονται με την ειδική σήμανση “Safeguard”, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο εμπιστοσύνη στους πλοιοκτήτες, το πλήρωμα και το επιβατικό κοινό, καθώς και σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι κίνδυνοι προερχόμενοι από πιθανές μολύνσεις και πανδημίες αντιμετωπίζονται ικανοποιητικά.

Ήδη, δέκα πλοία της Attica Group έχουν πιστοποιηθεί από τη Bureau Veritas, λαμβάνοντας την αντίστοιχη ειδική σήμανση Safeguard, η οποία πιστοποιεί ότι με την επιτυχή ολοκλήρωση του ελέγχου από τη Bureau Veritas, ο πλοιοκτήτης ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις υγείας, ασφάλειας και υγιεινής, εφαρμόζει σωστά τις απαιτούμενες διαδικασίες, έχει εκπαιδεύσει το πλήρωμα και όλο το αναγκαίο προσωπικό ξηράς.

Ο Σπύρος Πασχάλης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Attica, σε δήλωσή του ανέφερε ότι “η Attica Group, συστηματικά εφάρμοζε μέτρα για την προστασία της υγείας των επιβατών και των πληρωμάτων που στελεχώνουν τα πλοία του στόλου μας. Από την πρώτη ημέρα εμφάνισης του νέου κορωνοϊού εντατικοποιήσαμε και προσαρμόσαμε τις διαδικασίες μας στις νέες ανάγκες που προέκυψαν, πάντα σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Σε αυτή την εξελικτική διαδρομή μάθαμε γiα την ειδικά σχεδιασμένη υπηρεσία της Bureau Veritas «Restart your Business». Η Bureau Veritas, ελέγχοντας αυστηρά τις διαδικασίες μας με βάση τις πρότυπες διαδικασίες που έχει θεσπίσει, έκρινε ότι εφαρμόζονται ορθά και προχωρά στην πιστοποίηση αυτών σε κάθε πλοίο μας εκδίδοντας τη σήμανση Safeguard, απόδειξη της υψηλής αξιοπιστίας των προσφερόμενων υπηρεσιών του Ομίλου μας και στο θέμα της υγειονομικής προστασίας. Θέλω να ευχαριστήσω τη Bureau Veritas για τη συνεργασία και να καλωσορίσω τους επιβάτες μας για ένα υπέροχο και υγειονομικά προστατευμένο ταξίδι”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!