Με επιτυχία στέφθηκε το Σάββατο το νέο μπρεβέ (brevet, ποδηλασία μη ανταγωνιστική), με την ονομασία “Η κούπα του Πυθαγόρα”, που διοργάνωσε για 4η συνεχόμενη χρονιά στο νησί ο τοπικός Σύλλογος Αυτοδυτών.

Οι ποδηλάτες κλήθηκαν να καλύψουν μια επίπονη απόσταση 200 χλιομέτρων, σε μια δοκιμασία μη ανταγωνιστική, χωρίς εξωτερική βοήθεια, με χρονικό περιορισμό. Να κινηθούν σε μια διαδρομή που διέσχισε το μεγαλύτερο τμήμα της Σάμου, μια διαδρομή μοναδικής ομορφιάς που συνδύασε θάλασσα, βουνό, πράσινο και πέρασε μέσα από όμορφα γραφικά χωριά και παραθαλάσσιους οικισμούς.

Το ραντεβού τους δόθηκε στις 06:30 στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ της Σάμου, πρώτα για τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο και κατόπιν για την εκκίνηση, με αποστάσεις φέτος, λόγω κορωνοϊού.

Με βάση το πρόγραμμα, κατευθύνθηκαν αρχικά νοτιοανατολικά προς τον παραλιακό οικισμό του Ποσειδωνίου, όπου συνάντησαν και το πρώτο κοντρόλ.

Μετά το σφράγισμα των καρτών, επέστρεψαν και κινήθηκαν δυτικά προς Μυτιληνιούς, όπου πέρασαν το δεύτερο κοντρόλ.

Σειρά είχε μιαν απόσταση περίπου 70χλμ, μέσα από το Πυθαγόρειο, το Ηραίο, τον Παγώνδα, τους Σπαθαραίους, τον Πύργο, την Καλλιθέα και τους Δρακαίους, σε υψόμετρο 300 μέτρων, όπου και έγινε το τρίτο κοντρόλ.

Ακολούθησε αναστροφή και επιστροφή από τον ίδιο δρόμο με κατεύθυνση προς τον Όρμο Μαραθοκάμπου. Κατόπιν, οι ποδηλάτες κινήθηκαν βόρεια ανηφορίζοντας για Μαραθόκαμπο, απ’ όπου συνέχισαν ανηφορικά μέσω Αγίων Θεοδώρων για τον Πλάτανο, σε υψόμετρο 600 μέτρων.

Μετά από την απαραίτητη ολιγόλεπτη στάση, ήταν η ώρα για μια παρατεταμένη κατηφόρα, σε όχι τόσο καλό οδόστρωμα, μέχρι το Καρλόβασι, για το τέταρτο και τελευταίο κοντρόλ πριν τον τερματισμό.

Στην τελική “ευθεία”, οι συμμετέχοντες είχαν να διασχίσουν άλλα 30 χιλιόμετρα, παραλιακά, μέχρι τον τερματισμό. Πέρασαν από τον Άγιο Κωνσταντίνο, μετά έξω από το Κοκκάρι και τερμάτισαν στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ.

Τον καλύτερο χρόνο έκανε ο Μανώλης Σκάρος, που τερμάτισε σε 7 ώρες και 50 λεπτά. Σε 8 ώρες και 15 λεπτά επέστρεψε στο Βαθύ ο Νίκος Λυμπέρης, ενώ οι Μανώλης Ελευθερόγλου και Ηλίας Καραθανάσης χρειάστηκαν 9 ώρες και 27 λεπτά. Πέμπτος με χρόνο κάτω από 10 ώρες ήταν ο Νεκτάριος Καζόγλου, με χρόνο 9 ώρες και 52 λεπτά.

Στις 24 Μαΐου ποδηλάτες είχαν κάνει δοκιμαστικά ολόκληρη τη διαδρομή των 200 χλμ, το pre-ride του brevet (βλ. pre-ride στον παρακάτω πίνακα). Ο Αλέξανδρος Πρινιάς, μάλιστα, συμμετείχε και τότε, και το περασμένο Σάββατο, διανύοντας 400 χλμ!

Δείτε αναλυτικά ποιοι συμμετείχαν στη δοκιμασία αυτή, τους χρόνους τους, καθώς και πλούσιο φωτορεπορτάζ!

Φωτογραφίες: Μανόλης Σιγανός

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!