Φωτογραφία αρχείου

Με δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Σάμο και κάλεσμα προς τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ να αποφασίσει 48ωρη απεργία για τις 9 και 10 Ιουνίου “απαντά” η ΕΛΜΕ Σάμου στο πολυνομοσχέδιο που το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε “σαν τον κλέφτη εν μέσω καραντίνας” και προωθείται άμεσα για ψήφιση στη Βουλή.

Όπως ανακοίνωσε, οργανώνει συγκέντρωση-διαδήλωση την Τρίτη 9 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, καθώς και την  Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 12:30 στην πλατεία Καρλοβάσου.

Η τοπική ΕΛΜΕ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως “είναι ένα αντιδραστικό-αντιλαϊκό νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που πατάει και αξιοποιεί την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (νόμος Γαβρόγλου) και έρχεται να συντρίψει το δικαίωμα των μαθητών στο δημόσιο δωρεάν σχολείο και στις σπουδές, ενώ ταυτόχρονα θέλει να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε υποταγμένους εντολοδόχους αυτής της πολιτικής. Ένα νομοσχέδιο που «υπόσχεται» τη δια βίου βαρβαρότητα στις σύγχρονες εργασιακές γαλέρες για τα παιδιά του λαού και την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Ένα νομοσχέδιο-προάγγελος της νέας βαρβαρότητας που προωθεί ενάντια σε όλον το λαό το σύστημα και η κυβέρνησή του, ενόψει της επιστροφής στη «νέα κανονικότητα»”.

Η ΕΛΜΕ Σάμου ζητεί “να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο – Να καταργηθεί η αντιδραστική τροπολογία. Καμιά απόλυση! Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!