Ανοιχτή στο κοινό είναι πλέον η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου, που τέθηκε σε σταδιακή επαναλειτουργία από την 1η Ιουνίου, μετά τη σχετική ΚΥΑ (31-5-2020)για την άρση των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν λόγω Covid-19.

Μέχρι και τις 30 Ιουνίου, το ωράριο λειτουργίας της, εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών, είναι από 08:00 έως 14:30.

Ωστόσο, η εξυπηρέτηση του ερευνητικού κοινού γίνεται ΜΟΝΟ κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 22730 27216 και σε επείγουσες περιπτώσεις, με τήρηση των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής. Λόγω των εργασιών που εκτελούνται στη Βιβλιοθήκη, είναι δυνατόν η εξυπηρέτηση και πέραν του κανονικού ωραρίου, μετά από συνεννόηση.

Ο δανεισμός θα γίνεται καθημερινά τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, ένα άτομο κάθε φορά ή μία οικογένεια, φορώντας υποχρεωτικά γάντια και μάσκα.

Τα βιβλία που επιστρέφονται θα παραμένουν σε καραντίνα μίας εβδομάδας και κατόπιν θα μπαίνουν στα ράφια.

Όλοι όσοι θα έρχονται στην Βιβλιοθήκη, πρέπει να τηρούν απόσταση 1,5 μ. από τους εργαζόμενους και μεταξύ τους.

Το αναγνωστήριο και οι υπολογιστές θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 30/6/2020. Δεν θα γίνονται ομαδικές επισκέψεις και δράσεις.

“Οι συνθήκες που επικρατούν είναι ιδιαίτερες, αλλά με κατανόηση, υπομονή και θέληση, θα παραμείνουμε ασφαλείς, για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Τα μέτρα δεν είναι μόνιμα, θα επαναξιολογούνται και θα προσαρμόζονται ανάλογα με τις οδηγίες του υπουργείου” αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Σάμου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!